Trzy posty jeden pod drugim, chyba będzie rekord Tak wygląda Safrane bez okleiny na słupkach. Mnie się podoba, auto wygląda mniej staro. Polecam każdemu
Wymieniona dzisiaj sonda "lambada" mam wrażenie że już tak nie śmierdzi spalinami :hyhy:A okleiny na słupkach mi się podobają oczywiście pod warunkiem że są nie wytarte
Last edited by Jacek957 on 2015-09-16, 17:18, edited 1 time in total.
Faktem jest, że okleina na drzwiach kierowcy miała widoczne pęknięcia struktury, ale nawet gdyby była idealna, to i tak bym je ściągnął Co kto lubi Ciekawe czy RED będzie oklejał biti.
Wyjąłem odbłyśnik i posklejałem zaczepik ten z porcelanki -dolny . Jak już przy tym jestem to świetnie się wkłada odbłyśnik w te trzy zaczepy .... , jutro sklejam szkło .
Taki piękny kolor przysłaniać winylem, to byłaby zbrodnia Dla mnie osobiście jedynym powodem dla którego można by się tych oklein trzymać, to próba utrzymania szafy w zgodzie z nr. VIN
Trochę kosmetyki: ściągnąłem podłokietniki z tylnych drzwi. Jedne i drugie zaimpregnowałem. Odkręciłem trzecie światło stop i wyciągnąłem z środka zdechłą pszczołę Wyczyściłem i zaimpregnowałem deskę rozdzielczą i przednie drzwi.
ja pozazdrościłem jednej initiali poduszki powietrznej z chromowanym znaczkiem i kupiłem poduszkę z espaca. Pasuje, ale odcień jest zielonkawy zamiast czarnego trzeba szukać poduszki z avantime a to już inne pieniądze
Atropos wrote:Trzy posty jeden pod drugim, chyba będzie rekord :P Tak wygląda Safrane bez okleiny na słupkach. Mnie się podoba, auto wygląda mniej staro. Polecam każdemu :)
a jak odklejeałeś? opalarką? i pod spodem jest normalnie lakier, czy tak?