prośby do rozpatrzenia przez administratorów i moderatora...

Sprawy związane z forum i portalem safrane.pl

Moderators: SURU, Moderator

Cakes

Post by Cakes »

Regulamin jak morda...Dopoki w nia nie uderzysz nie przekonasz sie, ze boli...

Sorry, ale to co odwalacie Panowie Admini na tym forum to prosi o pomste do Nieba!!!
Poprostu Goli to nasz "Syn Marnotrawny" i zapewne wszystkie egzekwowane podpunkty regulaminu zostana wyprobowane na nim :D

Viva Rebelia :D
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Cakes, nie ma co dyskutować :) i tak spłynie to po nich jak po kaczce, bo są głusi jak nie mają racji i niedługo będą musieli sobie pod nazwą usera wstawiać ikonkę przedstawiającą wózek inwalidzki. Co by było wiadomo dla innych, że administracja jest z racji niepełnosprawności głucha na wszystko.
Jak to powiedział kolo w wiadomościach odnośnie zarządzania zasobami ludzkimi przy odśnieżaniu :)
Zima proszę Pani jest piękna, tylko niezaradność naszych władz jest przeokrutna
Bieniu

Post by Bieniu »

Cakes wrote:Sorry, ale to co odwalacie Panowie Admini na tym forum to prosi o pomste do Nieba!!!
widzę tylko 2 wyjścia z sytuacji, albo zmienić forum, albo zmienić administrację
Ty z Golim jesteście w mniejszości, ale możecie próbować przejąć "władzę" na forum,
A co do pierwszego ostrzeżenia dla Goliego to dostał ode mnie, bo wchodząc na forum któryś raz z rzędu pojawia się w jego wypowiedziach niecenzuralne słowo, i nie ma znaczenia, ze jest ono wygwiazdkowane bo jeśli znasz pierwsza i ostatnią literę wyrazu to czytając post nie przeczytasz wyrażenia "k***a" jako k-gwiazdka-gwiazdka-gwiazdka-a.
Crissu84

Post by Crissu84 »

Bieniu wrote:nie przeczytasz wyrażenia "k***a" jako k-gwiazdka-gwiazdka-gwiazdka-a.
ale słowo k***a można przeczytać jako kulka

Viva Rebelia
Bieniu

Post by Bieniu »

ale słowo k***a można przeczytać jako kulka
kulka to nie jest niecenzuralne słowo - wiec jaki sens było by je gwiazdkować?
poza tym chyba tylko Ty je tak odczytujesz.
Anita

Post by Anita »

Pomijając całą tą dyskusję, należy uprzedzić przyszłych użytkowników forum, że regulamin jednak nie wszystkich obowiązuje
Image
Pozdrawiam
Darek
Bieniu

Post by Bieniu »

Anita wrote:Pomijając całą tą dyskusję, należy uprzedzić przyszłych użytkowników forum, że regulamin jednak nie wszystkich obowiązuje
Darku to są słowa Goliego, przeczytaj sobie poprzednią stronę tego tematu
Cakes

Post by Cakes »

Ja ********, widze ze argumentacja konczy sie na ostrzezeniu.
Widze, ze to forum to nie wiadomo jaka nonszalancja. Bez smokingu ani rusz. Panowie siegnijcie po rozum do glowy!!! Walczycie z nasza Polska gwara!!! Zamiast zabierac sie za gwiazdki zajmijcie sie bledami ortograficznymi, ktore sa na tym forum, bo troszke bardziej nimi zarasta niz wulgaryzmami!!!
Bieniu wrote:Ty z Golim jesteście w mniejszości, ale możecie próbować przejąć "władzę" na forum,
Skad takie stwierdzenie? Nie mam zamiaru przejmowac czyjes wlasnosci.
Bieniu wrote:Anita napisał/a:
Pomijając całą tą dyskusję, należy uprzedzić przyszłych użytkowników forum, że regulamin jednak nie wszystkich obowiązuje

Darku to są słowa Goliego, przeczytaj sobie poprzednią stronę tego tematu

Co do pkt. 16:

16. Decyzje Administratorów i Moderatorów nie podlegają dyskusji.

To zmierza tylko i wylacznie w jednym kierunku:
W systemach totalitarnych życie ludzi podporządkowane jest wszechobecnej kontroli ze strony władzy. Wyznacza ona standardy i normy zachowania, określa status socjalny obywateli, ustala kierunki, obszary i granice aktywności publicznej oraz kształtuje wzorce życia osobistego.
Gdyz wedle konstytucji:
Art.42
Każdy, przeciw komu prowadzone jest postępowanie karne, ma prawo do obrony we wszystkich stadiach postępowania. Może on w szczególności wybrać obrońcę lub na zasadach określonych w ustawie korzystać z obrońcy z urzędu.

Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.
Wiec Panowie ADMINISTRATORZY ustalajac taki podpunkt pozbawiacie nas prawa do obrony, gdyz WASZE zdanie jest OSTATECZNE i NIE PODLEGA DYSKUSJI.

A***
Last edited by Cakes on 2010-01-22, 03:01, edited 1 time in total.
Bieniu

Post by Bieniu »

Bieniu z tym przejęciem władzy to obawiam się troszkę, że byście się przejechali, zbyt pewny siebie jesteś, a to już drugi taki bojkot odnośnie c*u*owych poczynań administracji, zresztą sami widzicie że wszyscy z wami jadą jak ze szmatą
Cała ta afera zaczęła się od tego, że szanowny Pan Goli czując się bezkarnie na forum używał sobie od czasu do czasu swoich wygwiazdkowanych wyrażeń. I jakież to było poruszenie gdy dostał pierwszego łorna? Zaraz zaczęły się kłótnie - oczywiście z użyciem słów niecenzuralnych - z co według regulaminu dostał kolejne ostrzeżenia.
I tu dopiero zaczęła się wojna,oczywiście do Goliego przyłączyła się grupka znajomych która broni jego postępowania i wcale to nie jest dziwne, bo przecież każdy ma jakichś przyjaciół co go poprą.
Goli co do przejęcia władzy to próbuj... droga otwarta.
Tylko pamiętaj: JESZCZE JEDEN KRZYWY TEKST NA ADMINISTRACJE, LUB UŻYCIE NIECENZURALNEGO SŁOWA WIĄŻĘ SIĘ Z PRZYZNANIEM CI BANA

Fakt to jest totalitaryzm ale według regulaminu który o dziwo sam wstawiałeś na forum jesteśmy tu od tego żeby trzymać ład i porządek. A Ty chłopie dostając ostrzeżenie zachowujesz się jakbym Ci pół rodziny zamordował i robisz takie zamieszanie że aż trudno uwierzyć.
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Cakes wrote:Co do pkt. 16:

To zmierza tylko i wylacznie w jednym kierunku:
WSZYSCY mieli szansę na zmianę regulaminu.
Cakes wrote:gdyz WASZE zdanie jest OSTATECZNE i NIE PODLEGA DYSKUSJI.
Tak właśnie wynika z regulaminu. Stworzone jest to po to, aby uniknąć głupich pytań w stylu: "a za co dostałem worna?" lub "dlaczego ja dostałem, a on nie?"
Last edited by RedHead on 2010-01-22, 19:07, edited 1 time in total.
milesmm

Post by milesmm »

Red regulaminu było trzeba przestrzegac od poczatku wtedy kiedy powstal a nie kiedy wychodza jakies brudy, w tej sytuacji zaslaniasz sie regulaminem bo sam chyba nie wiesz co powiedziec, jak traktujemy wszystkich tak samo to traktujemy a nie tylko wybranych karac ktorzy tobie podpadli, jestem zarejestrowany nie tylko na tym forum i jeszcze sie nie spotkalem z takim sposobem administrowania forum gdzie forumowicz klubowicz nie maja nic do powiedzenia ze ich zdanie sie nie liczy a admin ma to gleboko w d**** co ktos powie tak ja to odczowam ze masz to gdzies, naprawde swadczy to nie tylko o tobie a o calym forum na ktore wchodza osoby postronne i to czytaja, takze nie zaslaniaj sie taraz regulaminem jezeli nie umiesz przyznac sie do bledu
Crissu84

Post by Crissu84 »

w kwestii wykropkowanych przeklenstw na naszym 4um a to z 4um Pikur'a.

Tak jak milesmm napisal wyzej
regulaminu było trzeba przestrzegac od poczatku
Attachments
bez tytułu.JPG
Last edited by Crissu84 on 2010-01-22, 20:54, edited 1 time in total.
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Przykro mi milesmm, na początku byłem zbyt miękki. Później była zmiana regulaminu na którą wszyscy przystali i zacząłem być "twardy". Tak też jest teraz i nie życzę sobie, żeby ktokolwiek wykłócał się, że dostał pasek niesłusznie.
Decentralizacja to przyszłość.
milesmm

Post by milesmm »

nikt tu sie nie wykloca ja tylko mowie sowje zdanie chyba ze i tego zabraniasz na tym forum ?
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

milesmm wrote:nikt tu sie nie wykloca
Gdyby tak było, to nikt nie dostałby więcej niż jeden/dwa paski :looka:
Decentralizacja to przyszłość.
Anita

Post by Anita »

milesmm wrote: chyba ze i tego zabraniasz na tym forum ?
Właśnie tak jest czego najlepszym przykładem jest ostrzeżenie dla mnie i jego uzasadnienie. Mało tego, wczoraj dowiedziałem się właśnie, że jest punkt regulaminu który mówi iż administrator w uzasadnieniu kary wpisać może wszystko, nawet wulgaryzmy.
Darek
milesmm

Post by milesmm »

gdyby babcia miala wasy to by dziadkiem byla :orany:

a tak powanie gdyby regulamin sie dobrze egzekwowalo od poczatku to by nie bylo do nikogo pretensji i teraz skakania sobie do oczu takie i moje zdanie
Last edited by milesmm on 2010-01-22, 21:19, edited 1 time in total.
arek

Post by arek »

Walkę z wulgaryzmami na forum uważam za słuszną, bo można spokojnie wyrazić własne uczucia, bez wtrącania nawet wykropkowanych słów. Sam gdy jeszcze moderowałem poprawiałem wypowiedzi userów wstawiając emotikonę :cenzura: :)

Wiem, że zgodnie z uznanym za słuszny przez większość regulaminem, decyzje administracji nie podlegają dyskusji i są ostateczne, ale nie doczytałem się punktu w regulaminie, gdzie użytkownik może być upomniany za "psucie atmosfery na forum" :niepewny: To bardzo subiektywna ocena, ale widocznie zdanie jednej osoby liczy się bardziej niż zdanie innych uczestników forum.

W związku z tym, że jest to temat w którym można składać prośby do rozpatrzenia przez zespół moderujący, to może administracja założy sobie bliźniacze konta, aby wypowiadając się było wiadomo dla innych, czy rozmawiamy w danej chwili na forum, czy też SB z moderatorem, administratorem, czy forumowiczem ? Ja może jestem zbyt mało bystry, aby rozróżnić kiedy wypowiedź jest admina, a kiedy usera. Jak mniemam, można na pewne kwestie dyskutować z userami, bo z adminami nie wolno.
Nie każda uwaga w kierunku administracji to atak, ale bardzo często podpowiedź, co nie odpowiada userom, którzy to ponoć tworzą forum i teoretycznie jest dla nas.

ps. Ciekawe, czy dostane ostrzeżenie za "marudzenie" ? ;)

[ Dodano: 2010-01-23, 11:56 ]
Nie można edytować, więc muszę dodać w kolejnym poście pewną uwagę/spostrzeżenie i prosił bym o wyjaśnienie odnośnie 2 punktów regulaminu:

Code: Select all

6. Wszelkie skargi należy kierować do administratora lub moderatorów forum.

Code: Select all

Jak wiemy nikt nie jest nieomylny i nawet adminom/modom może przytrafić się zła ocena i błędna decyzja. Czy w związku z tym można zgłaszać do administracji via PW taki fakt i w przypadku pozytywnego rozstrzygnięcia sprawy dla usera brana jest pod uwagę zmiana decyzji ?
marceldream

Post by marceldream »

Administracja!

Moje odczucie jest takie, że jak czytam tematy i widzę OT przy wypowiedzi Darka. Myślę sobie wtedy czym i kogo mam rzucić, gdyż temam traci sens. Nie wiem, czyj to był pomysł, ale jest głupi i działa na szkodę całego forum.

Co do wy*******anych wulgaryzmów to jestem za natychmiastową zmianą wypowiedzi i potraktowaniem ostrzeżeniem. To jest forum, a nie podwórko. Informacja " blabla ... świadczy o mojej kulturze" jest świetnym rozwiązaniem. Po takiej info user powinien zmienić wypowiedź.

Domagam się, aby wypowiedzi Darka wróciły, gdyż są potrzebne do zachowania sensu tematów.

Co do Goliego... gdyby wszyscy byli jak Goli to pewnie byśmy się pozabijali, ale bez niego świat był by nudny. Dobrze, że jest Goli i dobrze, że jest tylko jeden.

Jeśli mamy komuś coś do powiedzenia to używajmy PW, a nie postów, gdzie zawsze znajdzie się ktoś kto ma coś do powiedzenia i robi się OT - i po co?
Post Reply