safrane 3.0 v6 Pionki

W tym dziale możemy poprosić grono klubowiczów o obejrzenie auta, które chcemy kupić, co zaoszczędzi czas i pieniądze.

Moderators: SURU, Moderator

Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

A ja napiszę że w tym silniku rozrządu się nie wymienia.
Kto widział ten pas transmisyjny, to potwierdzi.

A nawet jeśli rozleci się rolka po 250tyś km, to za tysiąc zł z wymianą u mechanika wstawiasz drugi motor i po problemie :)
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

Karol1029 wrote: problemem jest brak skóry i navi :)
Mam welur i założyłem ostatnio skórzany podłokietnik. Przychodze do auta a to zimne jak nie powiem co. Przecież usiąśc na takich zimnych fotelach to masakra by była a stare nawi jest bez sensu skoro są przenośne z dużo lepszymi mapami i systemem ich wyświetlania także oba te elementy są nawet na plus niż na minus ;)
maestropl

Post by maestropl »

Akurat nawigacja w Safranie jest bardzo aktualna bo wychodzą non stop nowe mapy na Polske.
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

Ja kiedyś próbowałem nagrac znajomemu mape nawi do systemu Comand Mercedesa ML i się nie udało.
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

Karol1029 mi sie wudaje ze za 6 tys to jest warta. ja za swoja dałem 6, załozyłem gaz za 3200 do tego wymienilem rozrzad za 1400 i teraz auto jezdzi. zmineiłem skrzynie olej i teraz to juz raczej auto do jazdy a nie do napaw. wiec jesli ktos szuka cudu za 6 tys to powodzenia. ja bym taka kupił. a napewno pojechał obejrzec.
Karol1029
Forumowicz
Forumowicz

Post by Karol1029 »

misiek_pt wrote:Karol1029 mi sie wudaje ze za 6 tys to jest warta. ja za swoja dałem 6, załozyłem gaz za 3200 do tego wymienilem rozrzad za 1400 i teraz auto jezdzi. zmineiłem skrzynie olej i teraz to juz raczej auto do jazdy a nie do napaw. wiec jesli ktos szuka cudu za 6 tys to powodzenia. ja bym taka kupił. a napewno pojechał obejrzec.
To bardzo brawo :D
Bo o ile się nie mylę to ty się pytałeś też o moją i mogłeś ją mieć za 8000 , a z tego wynika , że wydałeś co najmniej 10600 .
Ale jak ktoś lubi wydawać to nie pozostaje pogratulować sprytu i przebiegłości :D :D
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

ja sie pytalem dla kolegi. po 2 troszke bidna ta Twoja:P a ja wychodze z zalozenia ze rozrzad powinno sie wymienic bo ktos zawsze moze powiedziec ze byl zrobiony. Moj mial ponoc zrobione 80tys wiec wypadalo zmienic. A z innej beczki. Chcesz nadal sprzedac swoja?
GrubyBDG

Post by GrubyBDG »

Patrzac na podpis to raczej nadal jest na sprzedaz
Karol1029
Forumowicz
Forumowicz

Post by Karol1029 »

misiek_pt wrote:ja sie pytalem dla kolegi. po 2 troszke bidna ta Twoja:P a ja wychodze z zalozenia ze rozrzad powinno sie wymienic bo ktos zawsze moze powiedziec ze byl zrobiony. Moj mial ponoc zrobione 80tys wiec wypadalo zmienic. A z innej beczki. Chcesz nadal sprzedac swoja?
No z tą biedną to troszkę przesadziłeś :hyhy:
Tak chcę sprzedać , za 11600 :hyhy:
misiek_pt
Forumowicz
Forumowicz

Post by misiek_pt »

a na powaznie ile chcesz napisz na pw. Bo za to co podales to bedziesz sprzedawal:)
maestropl

Post by maestropl »

Karol1029 wrote:
misiek_pt wrote:ja sie pytalem dla kolegi. po 2 troszke bidna ta Twoja:P a ja wychodze z zalozenia ze rozrzad powinno sie wymienic bo ktos zawsze moze powiedziec ze byl zrobiony. Moj mial ponoc zrobione 80tys wiec wypadalo zmienic. A z innej beczki. Chcesz nadal sprzedac swoja?
Swoją sprzedałem drożej a jaka jest przepaść miedzy naszymi autami...
Po za tym jeśli mówisz komuś albo wytykasz spryt i przebiegłość to musisz popracować chyba nad sobą bo ja auto sprzedałem w dwa tygodnie i za tyle ile chciałem a Ty sie bujasz i bujasz...
Last edited by maestropl on 2012-11-28, 22:58, edited 1 time in total.
Karol1029
Forumowicz
Forumowicz

Post by Karol1029 »

maestropl wrote:
Karol1029 wrote:
Swoją sprzedałem drożej a jaka jest przepaść miedzy naszymi autami...
Po za tym jeśli mówisz komuś albo wytykasz spryt i przebiegłość to musisz popracować chyba nad sobą bo ja auto sprzedałem w dwa tygodnie i za tyle ile chciałem a Ty sie bujasz i bujasz...
O jakiej przepaści mówisz ?
Gratuluje Ci szybkiej sprzedaży auta , ale raczej miałeś szczęście bo te auta nie sprzedają się za taką cenne jak ty uzyskałeś.A super cukierek to to nie był . Po za tym mieszkasz w troszkę lepszym miejscu ;) . Nie bujam się ze swoim autem bo to nie jest trup którego chcę się szybko pozbyć , a jeśli nie widziałeś to zapraszam .
maestropl

Post by maestropl »

Widzisz i sam wpadasz w błędne koło. Skoro mówisz że mój nie był cukierkiem to nie wiem co jest z Twoim że nie ma chętnych na niego. No i po czym wnosisz? Co z nim było nie tak? ;)

Przy takiej klasie aut ludzie patrzą na coś innego niż to co Ty uważasz za względny atut.
Auto trzeba umieć sprzedac. Nie jest to moje pierwsze 'niszowe' auto sprzedane za tyle za ile chciałem.
Aha - jeżdze teraz Alfą, i jest to trzecie auto pod rząd które kupiłem w Olsztynie lub okolicach.

Powodzenia.
Karol1029
Forumowicz
Forumowicz

Post by Karol1029 »

Po prostu nie trafiłem na takiego , bo może za słabo szukam .
Musisz mi w takim razie wyjaśnić co to za atuty .
Myślę , że ta dyskusja odbiega już od tematu i czas ją zakończyć bo chyba zupełnie się nie rozumiemy .
Jeśli masz ochotę to p.w
krzanu
Forumowicz
Forumowicz

Post by krzanu »

Każdy ma to co ma, wartość to pojęcie względne. Generalnie safi z ogłoszenia jest warte tą kasę. A fakt, że automat może zaraz się rozlecieć przy tym przebiegu to chyba każdy zainteresowany tą ofertą o tym doskonale wie. Nie od dziś wiadomo, że przy takich przebiegach dłuższa przyjaźń z automatem może kosztownie się skończyć;)
mercg
Forumowicz
Forumowicz

Post by mercg »

maestropl i nie żałujesz, że kupiłeś Alfe? Faktycznie uzyskałeś kolosalne pieniądze za nią, aż dziwne, że ktoś tyle za nią zapłacił. Jaka by nie była ja bym tyle nie dał.
Last edited by mercg on 2012-11-29, 14:49, edited 1 time in total.
maestropl

Post by maestropl »

Automat w stanie idealnym, wszystko inne działa jak należy, dwa komplety koł (i lato i zima nowiutkie opony na osobnych felgach) + wszystko inne co mogło tylko być.
A czym mam żałować? Żałuje. Tego że nie zostawiłem auto ojcu, bo było mega pewne, wszystko w nim zrobiłem a poszło w obce rece.... ale coz.

Z resztą. Powiedziałem sobie. Albo za tyle ile wystawiłem albo wcale. No i poszło....
Last edited by maestropl on 2012-11-29, 23:05, edited 1 time in total.
miuzik2
Forumowicz
Forumowicz

Post by miuzik2 »

:padam: Safrana wróciła
i ma 4000 więcej przejechane :rotfl:
Lutek

Post by Lutek »

to pewnie ja zobacze bo czesto przejezdzam przez Sulejowek:)
miuzik2
Forumowicz
Forumowicz

Post by miuzik2 »

W sulejówku nie zobaczysz
dalej stoi w pionkach
Post Reply