Filmy z kamerek samochodowych

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

No dobra,a upewniłeś się przed zmianą pasa że masz prawą wolną? :hyhy: Bo jeśli nie to wybacz ale to Ty wymusiłeś :D
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

Jacek957 wrote:No dobra,a upewniłeś się przed zmianą pasa że masz prawą wolną? :hyhy: Bo jeśli nie to wybacz ale to Ty wymusiłeś :D
upewnilem sie, poza tym jak zauwazyles gosc nie uzywa kierunkowskazu wiec nie informuje o zamiarze zmiany pasa i zmienia go w momencie kiedy pas juz jest zajety
Jacek957
Forumowicz
Forumowicz

Post by Jacek957 »

Jak tak to tak ;)
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

Jacek957 wrote:Jak tak to tak ;)
poza tym nie mam pojecia co mu strzelilo do lba zeby zmieniac pas w tym momencie i dalej ciagnac przede mnie skoro na swoim pasie mial miejsca na 2 lub 3 auta w przod wiec nawet gdybym wymusil to mial sporo miejsca zeby odbic w przeciwienstwie do mnie bo mnie pole manewru sie skonczylo
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Dziwne to że wskoczył przed Ciebie i zaczął hamować...
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

Daroot : to nie jest dziwne, to sie nazywa szeryfowanie czyli 'juz ja ci pokaze'
jeszcze mi przyszlo do glowy ze moze zobaczyl migacz ze bede zmienial pas i chcial mnie upolowac
ze wymusilem a jak mu nie wyszlo to wskoczyl i myslal ze przydzwonie od tylu w kazdym badz razie ciesze sie ze nikomu nic sie nie stalo, zwlaszcza temu co jechal za mna bo pewnie najbardziej byl zdezorientowany
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

patrys4891 wrote:
M1513K wrote:"Dlaczego nie lubię warszawiaków"
Też nie lubię, bo w większości to słoiki, które tu się sprowadziły ze wsi i wielkie pany się zrobiły.
A poza tym to myślę że baranów nie brakuje niezależnie od szerokości geograficznej.
A ja się tu odniosę delikatnie może nawet broniąc owych ;)
Od roku częściej bywam w Warszawie i tak tak.. nikt nie miga jak zmienia pas, czasem wjeżdżają na ostatni moment ale z drugiej strony któryś most, 3 pasy w jedną, 3 pasy w drugą a wszyscy na odcinku gdzie 50tka jak odciął nożem - jadą 50km/h.

W krakowie jak jest 70 to się jeździ 90.

Ja używam kamerki G1WH
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Wjeżdżaliście w tym samym momencie na jeden pas. W takim przypadku wjeżdżający na pas z prawej strony ma pierwszeństwo.
Dobrze że się nie spotkaliście, bo by była Twoja wina.
Miałem podobną sytuację https://youtu.be/VOhTT6erQjE
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

patrys : czekalem az to napiszesz

niestety ale nie zmienialismy w tym samym momencie a przynajmniej na tej samej wysokosci;
jak widzisz na powtorce w zwolnionym tempie ja juz jestem ponad polowa auta na srodkowym pasie i wtedy pojawia sie ten pacjent z prawej ktory atakuje bez kierunkowskazu, pod dosc ostrym katem, za wszelka cene i z nadmierna predkoscia

gdybysmy sie spotkali to nie bylaby moja wina poniewaz jak mozna ustepowac pierwszenstwa komus kto zmienia pas na srodkowy nie sygnalizujac tego zamiaru a tym bardziej jadac nie obok a za pojazdem; ja sie upewnilem ze mam wolne a on widac myslal ze przejdzie na dzide

poza tym jak ktos umyslnie usiluje doprowadzic do karambolu to ma wyprostowane zwoje w mozgu

twoja sytuacja wygladala tez malo ciekawie, szczescie ze widocznosc miales troche lepsza

tak przy okazji filmik pokazal ze dobrze jest kiedy widok z kamery obejmuje krawedz mojego pojazdu i jeszcze kawalek pasa obok;
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

samobój na Zakopiance

https://youtu.be/pXoyBimCQ0A

gosc ubrany na czarno, zadnych odblaskow, dodatkowo jakis tobol na plecach
cale szczescie ze byly lampy bo przy predkosci 100 Km/h w nocy trudniej cos wypatrzec
a inteligent wybral sobie miejsce ocienione zamiast oswietlone

sorry za jakosc ale predkosc duza, goscia nie bardzo widac ale w tym wlasnie rzecz
Last edited by jazzzy on 2015-11-29, 21:43, edited 1 time in total.
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Łeeee, na awaryjnym szedł :P
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

Daroot wrote:Łeeee, na awaryjnym szedł :P
jak juz przedarl sie przez bariery energochlonne i przeszedl pasy to wlazl na awaryjny, filmik przycialem ale jak zrobisz pauze na poczatku to ta kropa na srodku to wlasnie on na srodku jezdni
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

mało brakowało i dziś bym nie dotarł do pracy
https://youtu.be/GsByfvBgMtc
jurekpawlowski

Post by jurekpawlowski »

Hej, a jaką kamerkę możecie mi polecić tak do 200 zł
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

Użycie swojego telefonu + bodajże Yanosik obecnie nagrywa fajnie, zaoszczędzone 200zł można wykorzystać na różne sposoby.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

https://youtu.be/-7S3sEYMpq0
No ale mnie baba zapieniła! Aż mi się ciepło zrobiło i już widziałem ta pieszą lecącą w powietrzu.
Aż za nią pojechałem i jej nawciskałem kawałek dalej.
artho
Forumowicz
Forumowicz

Post by artho »

gdzie jest dźwięk??? :wsciekly: :wsciekly:
jazzzy
Forumowicz
Forumowicz

Post by jazzzy »

po co staczac auta na chodnik skoro mozna sobie tak blisko wystawic trojkat a nawet dwa

https://www.youtube.com/watch?v=AT7mLhoqx-I

dobrze ze byl lewy wolny
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Dziś taka sytuacja na siekierkach
https://youtu.be/qc72dkz-f_8
Post Reply