Jak zostać klubowiczem?
Jak zostać klubowiczem?
Jeżeli chcesz dołączyć do grona osób ze statusem "klubowicz" należy przynajmniej raz pojawić się na ogólnopolskim OFICJALNYM letnim lub zimowym zlocie Safrane Klub Polska.
Status klubowicza otrzymuje się na stałe. Jedyną możliwością utraty statusu jest głosowanie wśród aktualnych klubowiczów lub decyzja administratora.
Składki na forum są dobrowolne i "co łaska" płatne na zlocie. Ile masz - tyle dasz.
Końcową decyzję o przyznaniu statusu oraz o sytuacjach wyjątkowych podejmuje administrator w porozumieniu z klubowiczami.
Status klubowicza otrzymuje się na stałe. Jedyną możliwością utraty statusu jest głosowanie wśród aktualnych klubowiczów lub decyzja administratora.
Składki na forum są dobrowolne i "co łaska" płatne na zlocie. Ile masz - tyle dasz.
Końcową decyzję o przyznaniu statusu oraz o sytuacjach wyjątkowych podejmuje administrator w porozumieniu z klubowiczami.
Last edited by RedHead on 2015-01-04, 17:12, edited 17 times in total.
Zgodnie z nowymi zasadami które Red oficjalnie ogłosi za kilka dni - każdy kto chce zostać klubowiczem, powinien pojawić się na zlocie
Innej opcji nie ma, żadne pieniądze tego nie zmienią
(tak wiem, wszystko jest kwestią kwoty)

Innej opcji nie ma, żadne pieniądze tego nie zmienią

Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
- patrys4891
- Forumowicz
Zgodnie z noworocznym założeniem, zmienia się zasada przyznawania statusu klubowicza.
Jeżeli chcesz dołączyć do grona osób ze statusem "klubowicz" należy przynajmniej raz pojawić się na ogólnopolskim OFICJALNYM letnim lub zimowym zlocie Safrane Klub Polska.
Niebawem nastąpi korekta w regulaminie.
Niebawem nastąpi korekta w regulaminie.
Last edited by RedHead on 2015-01-04, 12:32, edited 1 time in total.
Decentralizacja to przyszłość.
- patrys4891
- Forumowicz
Czekałem cierpliwie na nowe zasady.
Teraz mam pytanie, co z klubowiczami takimi jak ja, którzy pojawiają się w PL wcale albo raz na ruskich 5 lat? Czy to oznacza, że utracę swój status? A dwa, co z utrzymaniem poczty z domeny safrane.pl, czy nadal będzie przysługiwać klubowiczom czy tylko tym co zapłacą składkę? Jeśli tym co opłacą składkę jak nowy regulamin podaje "co łaska" czy oznacza to, że za przysłowiową złotówkę utrzymam dostęp do poczty czy może przy opcji z pocztą będzie jakaś minimalna stawka? Powiem szczerze, że mi się zmiany nie podobają :p i protestuję
Teraz mam pytanie, co z klubowiczami takimi jak ja, którzy pojawiają się w PL wcale albo raz na ruskich 5 lat? Czy to oznacza, że utracę swój status? A dwa, co z utrzymaniem poczty z domeny safrane.pl, czy nadal będzie przysługiwać klubowiczom czy tylko tym co zapłacą składkę? Jeśli tym co opłacą składkę jak nowy regulamin podaje "co łaska" czy oznacza to, że za przysłowiową złotówkę utrzymam dostęp do poczty czy może przy opcji z pocztą będzie jakaś minimalna stawka? Powiem szczerze, że mi się zmiany nie podobają :p i protestuję

Szczerze mówiąc też mi się te zmiany nie podobają
)przy ponad trzystu postach,braku kar i prawie czteroletnim stażu status klubowicza powinienem mieć z automatu 

ale dostosuję się do zdania większości.Co do składki to nie mam nic przeciw jakiejś określonej kwoty bo rozumiem że są jakieś koszta które trzeba regularnie opłacać.W moim konkretnym przypadku (tak sobie myślęRedHead wrote: należy przynajmniej raz pojawić się na ogólnopolskim OFICJALNYM letnim lub zimowym zlocie Safrane Klub Polska.

Takiś pewny?Jacek957 wrote:.W moim konkretnym przypadku (tak sobie myślę)przy ponad trzystu postach,braku kar i prawie czteroletnim stażu status klubowicza powinienem mieć z automatu

Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Jestem za
Wszystko ok jestem za
,opłaty co" łaska" na zlocie(jak dla mnie to może być tajne ile kto da)
Z tym się nie zgadzam;Końcową decyzję o przyznaniu statusu oraz o sytuacjach wyjątkowych podejmuje administrator w porozumieniu z klubowiczami.
Przełknę to jeśli nie będzie innych opcji.To do zlotu

Z tym się nie zgadzam;Końcową decyzję o przyznaniu statusu oraz o sytuacjach wyjątkowych podejmuje administrator w porozumieniu z klubowiczami.
Przełknę to jeśli nie będzie innych opcji.To do zlotu

Marudzenia w cudzysłowieJacek957 wrote:No jasneA co z sympatykami którzy nie posiadają Safranki jak nie przymierzając Daroot,
nie twierdzę że marudzisz ale ......
A tak na poważnie,żeczywiście tak marudzę że należało mi przywalić i to "deską z gwoździem?)

Last edited by Daroot on 2015-01-04, 15:23, edited 1 time in total.
To weź Pan coś na rozluźnieniesłonina wrote:Daroot, Trochę się Panie rozpędziłeś z tym ostrzeżeniemAle tam przemilczę.

- patrys4891
- Forumowicz
A spójrzcie na temat z pewnego dystansu.
W moim odczuciu i rozumieniu jest tak:
Forum to dyskusje w internecie o samochodach i nie tylko.
Klub to są ludzie, czyli coś namacalnego w realnym świecie.
I przy takim spojrzeniu, całkowicie popieram Reda.
Jesteś na forum, jesteś aktywny, piszesz i przyczyniasz się do życia i rozwoju forum, to jesteś Forumowiczem.
Jak ktoś oprócz życia forum i ceni także ludzi i się z nimi spotyka na zlotach, to jest klubowiczem.
Ja widzę że niektórzy się oburzają na to że nie mogą sobie wykupić rangi klubowicza. A po co ta ranga? Żeby mieć pocztę? Żeby mieć inny kolorek?
Nie czuję tego systemu wartości.
I nikt nie mówi że klubowicz jest w czymkolwiek lepszy od innych.
Zauważcie że Red tym ruchem chce zbliżyć do siebie ludzi. Samochody dziś są, za jakiś czas może ich nie być a ludzie zostaną.
Daroot nie ma szafki a przyjeżdża na zloty
Rufus też przyjechał na zlot mimo że się pozbył szafki.
Red zapierdziela z UK na zloty.
Chyba że pod hasłem "klubowicz" ma się kryć mecenat forum?
P.s.
Jak ktoś chce mieć pocztę safrane to może zrobić opcje wykupienia takiej możliwości?
W moim odczuciu i rozumieniu jest tak:
Forum to dyskusje w internecie o samochodach i nie tylko.
Klub to są ludzie, czyli coś namacalnego w realnym świecie.
I przy takim spojrzeniu, całkowicie popieram Reda.
Jesteś na forum, jesteś aktywny, piszesz i przyczyniasz się do życia i rozwoju forum, to jesteś Forumowiczem.
Jak ktoś oprócz życia forum i ceni także ludzi i się z nimi spotyka na zlotach, to jest klubowiczem.
Ja widzę że niektórzy się oburzają na to że nie mogą sobie wykupić rangi klubowicza. A po co ta ranga? Żeby mieć pocztę? Żeby mieć inny kolorek?
Nie czuję tego systemu wartości.
I nikt nie mówi że klubowicz jest w czymkolwiek lepszy od innych.
Zauważcie że Red tym ruchem chce zbliżyć do siebie ludzi. Samochody dziś są, za jakiś czas może ich nie być a ludzie zostaną.
Daroot nie ma szafki a przyjeżdża na zloty
Rufus też przyjechał na zlot mimo że się pozbył szafki.
Red zapierdziela z UK na zloty.
Chyba że pod hasłem "klubowicz" ma się kryć mecenat forum?
P.s.
Jak ktoś chce mieć pocztę safrane to może zrobić opcje wykupienia takiej możliwości?
Last edited by patrys4891 on 2015-01-04, 15:48, edited 1 time in total.