Dyskusja nad wyborami moderatora
Porzadek porzadkiem, lecz w niektorych sytuacja przyda sie wiedza ktora mozna w praktyczny sposob wykorzystac przy tematach, ktore czasami moga kosmicznie odbiegac od rzeczywistosci. To moje osobiste zdanie na ten temat, ktore sprawdzilo sie na moim forum, chocby w tematach zwiazanych z tuningiem. Osoba, ktora na co dzien prowadzi warsztat tuningowy jest moderatorem dzialu zwiazanego z tuningiem. Osoba kompetentna z ogromnym zasobem wiedzy szybko wyprostowywala czasami arealne dyskusje.
Po za tym musi to byc osoba, ktora poswieci dosc sporo wolnego czasu dla forum.
Zreszta wydaje mi sie, ze nie kazdy jest swiadom tego co powienien robic moderator.
To nie tylko lad i porzadek. Niestety to jak w zyciu codziennym na niego spada brudna robota.
To moje zdanie i nie musi byc brane pod uwage. Po za tym odbieglem troszke od tematu i celu, poniewaz temat chyba nie dotyczy jaki ma byc mod, za co serdecznie przepraszam. Co do wyboru osoby na moda. Niestety nie mam zdania na ten temat. Za slabo znam ludzi bedacych na forum. Arek oraz Darek byli osobami na odpowiednim stanowisku.
Po za tym musi to byc osoba, ktora poswieci dosc sporo wolnego czasu dla forum.
Zreszta wydaje mi sie, ze nie kazdy jest swiadom tego co powienien robic moderator.
To nie tylko lad i porzadek. Niestety to jak w zyciu codziennym na niego spada brudna robota.
To moje zdanie i nie musi byc brane pod uwage. Po za tym odbieglem troszke od tematu i celu, poniewaz temat chyba nie dotyczy jaki ma byc mod, za co serdecznie przepraszam. Co do wyboru osoby na moda. Niestety nie mam zdania na ten temat. Za slabo znam ludzi bedacych na forum. Arek oraz Darek byli osobami na odpowiednim stanowisku.
Last edited by Cakes on 2009-10-24, 23:51, edited 1 time in total.
Zrobione.Darek wrote:To bardzo proste jestem niesprawiedliwy więc nie nadaje się do tego, poza tym niech teraz bawi się ktoś inny i Darku mam prośbę usuń mnie ze swojej listy bo nie po to zrezygnowałem żeby z powrotem pchać się na afisz.dareczek730 wrote:Chciałem dodać , że nie wiem dlaczego Darek zrezygnował ?????
Dlatego proponowałbym wydzielić posty, w których nie ma kandydatur, do osobnego wątku pod tytułem "jaki powinien być mod".Cakes wrote:Po za tym odbieglem troszke od tematu i celu, poniewaz temat chyba nie dotyczy jaki ma byc mod, za co serdecznie przepraszam.
No właśnie, wygadany jesteś, a taki mod jest potrzebny, który bez skrupułów zainterweniuje.Daroot wrote:za wyrażanie własnego zdania i dyskusje?
Last edited by Goalkeper on 2009-10-25, 12:07, edited 2 times in total.
Trafiłeś na listę bo ktoś Cię polecił na moderatora. O co chodzi przespałeś ostatni rok ???. Tak właśnie odbywają się wybory na tym forum.Daroot wrote:za co ja trafiłem na tą listę? za wyrażanie własnego zdania i dyskusje?
Teraz wszystkim się wydaje, że to jakaś kara
Last edited by Darek on 2009-10-25, 11:16, edited 1 time in total.
Jestem zdania że obecni moderatorzy spełniają swoje zadania dobrze, aczkolwiek zbyt często ingerują w treść i wykorzystują swoje uprawnienia. To jest forum ogólnodostępne, a forum to dyskusje i wymiana zdań. To że czasami za ostro wymieniamy zdania - ok, fajnie że ktoś postronny na to patrzy i przytnie w odpowiednim momencie, ale bez przesady, wszyscy jesteśmy ludźmi.
Dlatego uważam że nie powinniśmy zmieniać moderatorów, tylko aby oni sami trochę bardziej wyluzowali i odpuścili niektórych momentach. I kilka osób się ze mną zgodzi, tak myślę.
No i pozostanie kwestia ostrzeżeń - ja cały czas nie zgadzam się z moimi, natomiast co do innych nie będę się wypowiadał - niech napiszą zainteresowani. Ostrzeżenie to ewidentne przegięcie, a czy naprawdę w tych wszystkich przypadkach tak było?
Dlatego uważam że nie powinniśmy zmieniać moderatorów, tylko aby oni sami trochę bardziej wyluzowali i odpuścili niektórych momentach. I kilka osób się ze mną zgodzi, tak myślę.
No i pozostanie kwestia ostrzeżeń - ja cały czas nie zgadzam się z moimi, natomiast co do innych nie będę się wypowiadał - niech napiszą zainteresowani. Ostrzeżenie to ewidentne przegięcie, a czy naprawdę w tych wszystkich przypadkach tak było?
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
I dlatego zostając moderatorem masz szansę wprowadzić swój własny system wartości oraz decydować co warte jest ostrzeżenia.Daroot wrote: No i pozostanie kwestia ostrzeżeń - ja cały czas nie zgadzam się z moimi, natomiast co do innych nie będę się wypowiadał - niech napiszą zainteresowani. Ostrzeżenie to ewidentne przegięcie, a czy naprawdę w tych wszystkich przypadkach tak było?
Last edited by Darek on 2009-10-25, 13:09, edited 1 time in total.
I ta kandydatura będzie według mnie najleszaubek wrote:7. ubek
Nie jestem jeszcze klubowiczem, dopiero zaczynam przygode z klubem Safrane.
Od kilku lat jestem w administracji for www.forum.tempra.org www.fiatforum.com.pl oraz sam robię fora - to chyba jedyne co za mną może przemawiać, moje doświadczenie.