Propozycja zmiany w regulaminie.

Ten dział widoczny jest tylko dla klubowiczów.

Moderators: SURU, Moderator

Locked
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Propozycja zmiany w regulaminie.

Post by RedHead »

Wychodzę z propozycją zapisu w regulaminie o treści:

"Użytkownicy forum należący do grupy "klubowicz" mają możliwość wydalenia innego klubowicza za sprawą ankiety w dziale "tylko dla klubowiczów". Ankieta trwa przez 3 dni. Głosy klubowiczów przyjętych od momentu rozpoczęcia głosowania nie będą akceptowane. Każdy klubowicz może założyć temat o odwołaniu w dziale dla klubowiczów. Składka klubowa wydalonego klubowicza będzie zwracana w połowie jej wartości.

Jakieś zmiany w zapisie?. Proszę składać propozycję, czy ma to sens? Jeżeli tak, to uruchomimy ankietę z pytaniem, czy chcemy zapisu w regulaminie.
Last edited by RedHead on 2010-02-07, 22:59, edited 1 time in total.
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Nie wydaje mi się, że to był dobry pomysł.
Jeżeli jest klubowicz, który działa na szkodę forum, to administrator powinien poddać problem do dyskusji. Bo jeżeli zostawimy to w gestii klubowiczów, to może być to wykorzystane do prywaty i wtedy dopiero narobi się bałagan.

Po za tym osoba, której odebrano status klubowicza traci tylko możliwość dostępu do działu "Tylko dla klubowiczów", do serwera ftp ustawienia ma nadal te same, więc co to za zmiana?
henry71

Post by henry71 »

Rufus wrote:Nie wydaje mi się, że to był dobry pomysł.
Jeżeli jest klubowicz, który działa na szkodę forum, to administrator powinien poddać problem do dyskusji. Bo jeżeli zostawimy to w gestii klubowiczów, to może być to wykorzystane do prywaty i wtedy dopiero narobi się bałagan.

Po za tym osoba, której odebrano status klubowicza traci tylko możliwość dostępu do działu "Tylko dla klubowiczów", do serwera ftp ustawienia ma nadal te same, więc co to za zmiana?
też tak myślę
pawelsafrane

Post by pawelsafrane »

Raczej to bez sensu takie głosowania mogą narobić więcej szkód niż pożytku na forum, nie uważacie, że i tak już znacznej części klubowiczów na forum nie ma :/ po co sami mamy siebie wykańczać, bo to zaczyna mi przypominać 'Wyprawę Robinson" dwa obozy zieloni i żółci i co będziemy się wzajemnie nominować do opuszczenia forum?!
Olcia

Post by Olcia »

Niemniej jednak dodałabym punkt o możliwości usunięcia użytkownika.
LeNa
Forumowicz
Forumowicz

Post by LeNa »

zaraz, mi tu coś nie pasuje- dlaczego mielibyśmy wydalać klubowicza? dla mnie sprawa jest jasna, użytkownik wyrażający chęć bycia klubowiczem, wpłaca składkę klubową, która według mnie powinna być jednorazowa /na rok lub dwurazowa co pół roku i nie podlegać zwrotowi (przez okres do 1-2tygodni) z przyczyn późniejszego własnego wyboru, tzn jak np ktoś chce zrezygnować z klubowicza itp. Ja przynajmniej widzę w tym porządek bez zamieszań i zbędnych głosowań i przerabiań tematu...
dareczek730

Post by dareczek730 »

LeNa wrote:zaraz, mi tu coś nie pasuje- dlaczego mielibyśmy wydalać klubowicza? dla mnie sprawa jest jasna, użytkownik wyrażający chęć bycia klubowiczem, wpłaca składkę klubową, która według mnie powinna być jednorazowa /na rok lub dwurazowa co pół roku i nie podlegać zwrotowi (przez okres do 1-2tygodni) z przyczyn późniejszego własnego wyboru, tzn jak np ktoś chce zrezygnować z klubowicza itp. Ja przynajmniej widzę w tym porządek bez zamieszań i zbędnych głosowań i przerabiań tematu...
Dobrze napisane.Zgadzam się.
RedHead
Forumowicz
Forumowicz

Post by RedHead »

Skoro propozycja nie przypadła do gustu, tematu nie było. Zamykam
Decentralizacja to przyszłość.
Locked