Moja biała dama w 2.2i z 93 ;))

Tutaj wstawiamy zdjęcia i opisy swoich samochodów.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
medyk-m2

Moja biała dama w 2.2i z 93 ;))

Post by medyk-m2 »

[center]A oto moja frania. 2.2i - dobrze znany silniczek.Jak widać po leciutkim otarciu na tylnim zderzaczku z lewej strony i nie widocznym na prawym przednim błotniku + wymiana przedniej szyby. Safranka w gazie 2 gen. 107 km na taką bude mułek ale uwierzcie, że powyżej 3 tys. obr. zaczyna się robić ciekawie ;)) Silnik jest naprawde w stanie super (nie połyka oleju, nie zalany itp. - może dlatego, że były właściciel to mechanik i pedant jeśli chodzi o autka) Pare rzeczy do poprawki takie jak wymiana przednich kierunków (popękane - znamy ten problem) wyżej wymienione otarcia oraz minimalne ubytki po zimie (zacieczki od rdzy malutkie na błotnikach) Na lato jakieś alusie 15''+ odświezenie plastików na wierzchu + lekkie przyciemnienie szybek.
Niedługo dodam więcej fotek + silnika i środka :)
PZDR i czekam na ocenki....[/center]
Attachments
DSC00038.JPG
DSC00039.JPG
DSC00040.JPG
Last edited by medyk-m2 on 2010-03-29, 19:09, edited 2 times in total.
rbk1979

Post by rbk1979 »

Ładnie wygląda w białym kolorze, bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Crissu84

Post by Crissu84 »

o bialej to ja jeszcze nie widzialem, chyba rzadko spotykane,ale daje rade ^^
dareczek730

Post by dareczek730 »

Prezentuje się nieżle taka równa i w trendy amerykańskim kolorze :hurra:
wotek
Forumowicz
Forumowicz

Post by wotek »

Super ta Twoja śnieżynka :super: podoba Mi się, gratulacje :)
Last edited by wotek on 2010-03-29, 21:40, edited 1 time in total.
medyk-m2

Moja biała dama w 2.2i z 93 ;)) Ps.

Post by medyk-m2 »

[center]Reszta fotek jak obiecałem ;)[/center]
Attachments
Jak widać jest pamiątka po wystrzelonej kopułce od gazu (zima) ;( Z czasem zamierzam to wymienić.
Jak widać jest pamiątka po wystrzelonej kopułce od gazu (zima) ;( Z czasem zamierzam to wymienić.
DSC00045.JPG
DSC00047.JPG
Arcadio

Post by Arcadio »

Mialem identyczna, я dolozonym wielkim szyberdachem :D Афоту auto, bedziesz zadowolony. Bardzo elastyczne, i calkiem zwawe jak na moc i mase.
mattey

Post by mattey »

mam ten sam motor w PH2 i nie mam zastrzeżeń :) drugi leży rozbebłany w garażu i szykuje sie małe pssstttt :) ciekawy jestem jak wtedy bedzie latac :hyhy:
medyk-m2

Post by medyk-m2 »

mattey wrote:mam ten sam motor w PH2 i nie mam zastrzeżeń :) drugi leży rozbebłany w garażu i szykuje sie małe pssstttt :) ciekawy jestem jak wtedy bedzie latac :hyhy:
Myślałem aby zrobić mu właśnie mały szlif zaworów + wymiane pierścieni (sprawdzone pierścienie polecam firmy Prima do takiej safranki ok 110 zł komplet - bardzo dobry zammiennik) i takie tam jak wymiane gumek itp. (w gazie ponoć komory szybciej sięw wypalają)
Mój mechanik mówił że jeśli nie pobiera oleju i jest moc to bez sensu takie rzeczy robić. Odrazu najlepiej bym musiał wymienić takie rzeczy jak uszczelki itd. Narazie więc dałem sobie spokój (wiadomo że nie mały to koszt by był). :)
Last edited by medyk-m2 on 2010-04-01, 20:07, edited 5 times in total.
BMW 3CITY

Post by BMW 3CITY »

jakbyś chciał wzbogacić swoją safranke to mam identyczną też białą,ale anglik ,jest klima skóra i inne bajery a sprzedaje za ceny niższe niż na allegro,zawsze sie można dogadać ;)
silnik też jest taki sam.
w dziale sprzedam jest co nieco
medyk-m2

Post by medyk-m2 »

BMW 3CITY wrote:jakbyś chciał wzbogacić swoją safranke to mam identyczną też białą,ale anglik ,jest klima skóra i inne bajery a sprzedaje za ceny niższe niż na allegro,zawsze sie można dogadać ;)
silnik też jest taki sam.
w dziale sprzedam jest co nieco
Bede miał na uwadze ;) TNX
PZDR
Post Reply