Karoseria

Wszystko co wiąże się z kosztami i utrzymaniem pojazdu.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
racon

Karoseria

Post by racon »

Witam,

Czy ktoś może mi powiedzieć, czy safrany były ocynkowane? Czy w samochodzie tej klasy może w ogóle występować rdza? Proszę o wypowiedzi.
pawelsafrane

Post by pawelsafrane »

Witaj, Safranki wychodziły w ocynku, ale ruda wyłazi szczególnie na klapie czy przednich nadkolach a jeśli auto było bite to rdza na pewno wylizie :/ Pozdro ;)
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

racon wrote:Czy w samochodzie tej klasy może w ogóle występować rdza?
Po wypadku rdza może się pojawiać.
wazzabii
Forumowicz
Forumowicz

Post by wazzabii »

ocynk dwustronny
"Live the dream" -John Z. DeLorean

1. Renault Safrane phII 2.2dT G8T RXT
2. Renault Safrane phII 2.2dT G8T RXT
PawelSki99

Post by PawelSki99 »

Moja safa jest z 94 roku i mam ocynk dlatego w nia inwestuje bo jestem pewny ze rdza mi go nie zerzre jak moje poprzednie auto ktorym jeszcze bym jezdzil gdyby nie ta :cenzura: rdza
Last edited by PawelSki99 on 2010-04-15, 18:42, edited 1 time in total.
Adolvo

Post by Adolvo »

PawelSki99 wrote:Moja safa jest z 94 roku i mam ocynk dlatego w nia inwestuje bo jestem pewny ze rdza mi go nie zerzre jak moje poprzednie auto ktorym jeszcze bym jezdzil gdyby nie ta :cenzura: rdza
nie bądź taki pewny..

lepiej wejdź pod renię i zobacz co tam ruda wyprawia ;)
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

lepiej wejdź pod renię i zobacz co tam ruda wyprawia ;)
Nie strasz kolegi - jeśli nie bita to nie będzie tak źle. Z tego co pamiętam (ktoś o tym pisał na forum), newralgicznym punktem phI pod względem rdzy były kielichy z tyłu i punkty mocowania stabilizatora tylnej osi do podwozia.
W phII znowu strasznie lecą tylne nadkola i rdza pojawia się pod siedzeniami tylnymi.
Maro117
Forumowicz
Forumowicz

Post by Maro117 »

Safranki całkiem nieźle się trzymają. W moim pierwszym samochodzie jakim był opel senator z 90r to dopiero był horror rdza była wszędzie a do bagażnika to aż przegniło :szok:. Ale jeżeli chodzi o safrany to też zdarzają się rarytasy dla przykładu oglądałem na jesieni ten egzemplarz to byłem w szoku podwozie w tym samochodzie jest czerwone rdza nawet jest na słupkach drzwi po obu stronach moim zdaniem nadaje się tylko na części.
Post Reply