Witaj, Safranki wychodziły w ocynku, ale ruda wyłazi szczególnie na klapie czy przednich nadkolach a jeśli auto było bite to rdza na pewno wylizie Pozdro
Moja safa jest z 94 roku i mam ocynk dlatego w nia inwestuje bo jestem pewny ze rdza mi go nie zerzre jak moje poprzednie auto ktorym jeszcze bym jezdzil gdyby nie ta rdza
Last edited by PawelSki99 on 2010-04-15, 18:42, edited 1 time in total.
PawelSki99 wrote:Moja safa jest z 94 roku i mam ocynk dlatego w nia inwestuje bo jestem pewny ze rdza mi go nie zerzre jak moje poprzednie auto ktorym jeszcze bym jezdzil gdyby nie ta rdza
nie bądź taki pewny..
lepiej wejdź pod renię i zobacz co tam ruda wyprawia
lepiej wejdź pod renię i zobacz co tam ruda wyprawia
Nie strasz kolegi - jeśli nie bita to nie będzie tak źle. Z tego co pamiętam (ktoś o tym pisał na forum), newralgicznym punktem phI pod względem rdzy były kielichy z tyłu i punkty mocowania stabilizatora tylnej osi do podwozia.
W phII znowu strasznie lecą tylne nadkola i rdza pojawia się pod siedzeniami tylnymi.
Safranki całkiem nieźle się trzymają. W moim pierwszym samochodzie jakim był opel senator z 90r to dopiero był horror rdza była wszędzie a do bagażnika to aż przegniło . Ale jeżeli chodzi o safrany to też zdarzają się rarytasy dla przykładu oglądałem na jesieni ten egzemplarz to byłem w szoku podwozie w tym samochodzie jest czerwone rdza nawet jest na słupkach drzwi po obu stronach moim zdaniem nadaje się tylko na części.