Podniesienie momentu w 2.2 si

Wszystko co wiąże się z kosztami i utrzymaniem pojazdu.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
MOLTER2

Podniesienie momentu w 2.2 si

Post by MOLTER2 »

czy orientuje sie moze ktos czy mozna w jakis latwy sposob podniesc moment obrotowy w safi 2.2 si zeby to startowalo troche szybciej niz dopiero od 3 tys obrotow
Last edited by MOLTER2 on 2010-04-25, 17:31, edited 2 times in total.
henry71

Post by henry71 »

raczej nie ma szans nie ma przepływomierza tak że żaden chip tuning nie wchodzi w grę pozdro
Adolvo

Post by Adolvo »

jedynie obróbka mechaniczna głowicy..
ale znając trwałość głowicy w 2.2 to raczej chybiony pomysł :)
Maciej

Post by Maciej »

szafka ma największy moment obrotowy przy prawie 2,5 tys obrotów jeśli się nie mylę więc startuje dobrze. ja miałem 2.2 si i zawsze pierwszy ruszałem ale jak to mówią wszystko zależy od kierowcy a nie samochodu. chcesz leprze osiągi kup 3.0 i będziesz zadowolony.

PZDR:)
Adolvo

Post by Adolvo »

Maciej wrote:szafka ma największy moment obrotowy przy prawie 2,5 tys obrotów jeśli się nie mylę więc startuje dobrze
wg producenta max moment obr jest przy 4500 obr/min..
opawel

Post by opawel »

Maciej jeśli startujesz z jedynki i dociągasz ją do 6 tyś później dwójka również do 6 to idzie jak burza. A tak jak pisze Adolvo zaczyna ciągnąc powyżej 4 tyś.
Last edited by opawel on 2010-04-26, 21:48, edited 1 time in total.
PawelSki99

Post by PawelSki99 »

a moja na dwoch pierwszych biegach ciągnie słabo nawet powyzej 4tys obrotów ale za to na trzecim i czwartym daje rade juz od 2.5 tys obrotów
Adolvo

Post by Adolvo »

PawelSki99 wrote:a moja na dwoch pierwszych biegach ciągnie słabo nawet powyzej 4tys obrotów ale za to na trzecim i czwartym daje rade juz od 2.5 tys obrotów
normalnie tuning.. jak nic.. :hyhy:
Maciej

Post by Maciej »

mówimy o momencie czy o mocy ? chyba że to jedno i to samo.
safranka 2.2 si ma moc 137 koni przy obrotach ~4700
Last edited by Maciej on 2010-04-27, 21:58, edited 1 time in total.
przemko16011990

Post by przemko16011990 »

Moja safranka 2.2 137 km idze w miare tak do 140 km\h (1-50km,2-97km,3-140km\h,4-185km,na 5 nie miałem miejsca i w sumie mocy :kwasny: , 3 to moim zdaniem najlepszy bieg w tym samochodzie)potem to już lipa.
Post Reply