2.0 Aut, Nie odpaliła po zgaszeniu
2.0 Aut, Nie odpaliła po zgaszeniu
Witam, wczoraj pierwszy raz od 2 lat Renia zastrajkowała. Szczęście w tym że 6 kilometrów od domu^^. Zatrzymałem się na myjni, opłukałem odrobinkę, i już nie odpaliłem. Objawy jak na odpalaniu na włączonym biegu, żadnych "styk, styk" rozrusznika, kontrolki tak jak przy zwykłym odpaleniu gaśnie wyświetlacz klimy i licznik kilometrów , czyli tak jak normalnie. Najgorsze jest to że po przestaniu dzisiejszej nocki rano bez żadnych problemów zapaliła.
Gdzie szukać przyczyny?
Gdzie szukać przyczyny?
Mam pytanie odnośnie tej wypowiedzi, przepraszam kolegę , że się podpinam pod temat:michalkrk wrote:ożesz spróbować odpalić np. na N czy jest to samo co na P. Swego czasu (w innym samochodzie) miałem problem z pozycjonerem i auto paliło na lekko cofniętym lewarku na P
wyjechałem z warsztatu po wymianie nagrzewnicy , środek był totalnie rozebrany. Na światłach po wciśnięciu hamulca czułem jak samochód
chce jechać do przodu , tak jakby był na pół sprzęgle,
czy mogli w warsztacie zle ustawić drążek biegów ( automat),
czy można to jakoś sprawdzić
Również nie odpala , tak jakby był nie w pozycji P lub N.
Samochód stoi w warsztacie, przed przyjazdem pytałem trzy razy czy mają
komputer do safrany z 93r ,gość stwierdził, żebym nie zawracał głowy , tylko przyjeżdżał, po dwóch tygodniach stania w warsztacie gość mi mówi ,
że podłączy go do clipa. chciałem sprawdzić silnik i skrzynię + odpalenie samochodu. Po lekturze na forum mam poważne wątpliwości czy się
połączą. W poprzednim warsztacie elektryk z Renault stwierdził , że nie ma
komunikacji z komputerem.
Czy Clip może mieć oprogramowanie do safrane z 93 roku?
Jezdziłem tym samochodem 3 dni ( 2,5 miesiąca od zakupu), totalna załamka . na szczęście mam jeszcze niezawodną Lagunę.Mimo wszystko
jestem dobrej myśli

3,0 v6i 93r.RXE
automat
automat
zbigu spróbuj czy odpala np. na D, R albo 2,1/L czy co tam jest w safrance. Najlepiej kręcić cały czas i przejechać lewarkiem od P do 1 czy na którymkolwiek biegu zaskoczy. Od lewarka do skrzynii idzie linka, której napięcie jest tez ważne ale, że auto na hamulcu rwie do przodu to nie wiem czego może być skutkiem. Co do połączenia najlepszy na pewno byłby XR25-S, który jest na wyposażeniu wiekszości ASO (w krakowie leży już na strychu
ale do mojej się przydał bo żaden clip się wtedy nie połączył, pomimo, że jakiś miesiąc wcześniej clip się łączył).

Last edited by michalkrk on 2011-01-09, 23:05, edited 2 times in total.
To zależy od wersji oprogramowania, a coraz więcej zakładów (np ASO) dostają aktualizacje.troja26 wrote:Clipem nie połączysz się z safranem z 93r. Mechanik poleciał w ciu....
Moja biti łaczy się z CLIPem ale nie widzi większosci funkcji, jak np.zawieszenie
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości