safranka 2.2dt z 4 korektorami siły hamowania?

Wszelkiego rodzaju odnośniki z ciekawymi ofertami sprzedaży części i pojazdów znalezione w sieci.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
michalkrk
Forumowicz
Forumowicz

safranka 2.2dt z 4 korektorami siły hamowania?

Post by michalkrk »

Safrane 2.2 dt

Czy ja czegoś nie wiem czy safrane ma 4 korektowy siły hamowania? :)
troja26

Post by troja26 »

Korektory to pikuś, pierwszy raz widzę taką tapicerę i gałka zmiany biegów podświetlana ??
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Tapicerka to faktycznie nowość - wygląda na swojską pracę. Lewarek z gałką skrzyni jest chyba od benzyny (albo jakiegoś innego bolidu), bo w 2.2 dt jest długa prawie jak w Jelczu.
A z korektorem siły hamowania to gość jakieś bajki pisze - chyba, że sobie tiuninga zapodał.
kgb5

Post by kgb5 »

Przecież ABS pełni funkcję korektora, więc teoretycznie ogłoszeniodawca ma rację, bo korektor/ABS działa na KAŻDE koło. Nie jest to równoznaczne z 4 korektorami o których pisze michalkrk, a czego w ogłoszeniu nie było.

A tak swoją drogą, to gościu poleciał po całości z tą ceną :zabawa:
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Tapicerka to alcantara - seryjna w safrane :) W niektorych wersjach.

Co do korektora siły hamowania. W safrane jest tylko jeden korektor siły hamowania, jest umieszczony na tylnej belce i steruja wyłącznie tylnymi hamulcami.

ABS posiada funkcję EBD - jest to elektroniczny rozdział siły hamowania, spełnia podobną funkcję jak korektor ale nie jest to to samo.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
michalkrk
Forumowicz
Forumowicz

Post by michalkrk »

Informacja z ogłoszenia: ABS oraz korektory siły hamowania na każde koło
Daroot wszystko już wyjaśnił. Tapicerkę taką widziałem kilka razy na ebay.fr
Post Reply