Jak sprawdzić kod od radio?

Sprawy związane z elektryką, schematy itp.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Wojtek
Forumowicz
Forumowicz

Jak sprawdzić kod od radio?

Post by Wojtek »

Jak w temacie. Odkąd sprowadziłem sobie Safrankę nie musiałem jeszcze odpinać akumulatora, kupując samochód zapomniałem o kodzie do radio. Niedługo bedę zmuszony to zrobic, więc chciałbym zapytać czy jest inna mozliwość niż tylko serwis? i ile to orientacyjnie kosztuje?
Squiby

Post by Squiby »

zarejestruj się na tym forum http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.php?f=8 i podaj tam numer seryjny i model radia a za parę chwil powinieneś mieć wygenerowany kod.

pozdro
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Dalajlama, ewentualnie wymontuj radio z tunelu i nie raz zakładali metkę z kodem na przewodzie idącym od radia do wyświetlacza.
henry71

Post by henry71 »

Goli a co to za dopisek pod tekstem u ciebie ????????
Goalkeper

Post by Goalkeper »

A więc tak bo dużo osób zaczęło mnie pytać o mój podpis jest to swego rodzaju skryp i robi dużo zamieszania nie tylko tytaj.

Jak w sygnaturze wpiszemy takie coś

Code: Select all

[you]
to będzie się to każdemu kto widzi nasz opis wyświetlało jako jego nazwa użytkownika :)
mSamer

Post by mSamer »

fajne ;D też się z tym spotkałem i bardzo to Ciekawe ;) a co do radia to na instrukcji od radia jeśli posiadasz zerknij w safrance i w lagunie w instrukcjach poprzedni właściciele sobie zapisywali te kody na okładkach itp 0000
Wojtek
Forumowicz
Forumowicz

Post by Wojtek »

Fakt, znalazłem juz wcześniej jakiś kod na instrukcji do radia, ale chciałem wiedziec tez czy istnieją inne możliwości jego odzyskania, gdyby ten koślawo napisany okazał się zły. Poza tym myślę, że ten post przyda sie nie tylko mi - zwłaszcza, że póki co na nowe forum świeci pustakami ;)
Last edited by Wojtek on 2009-02-10, 17:48, edited 1 time in total.
Robson

Post by Robson »

Z tego co widzę po swoim radiu, kod to mieszanina 4-cyfrowa daty produkcji auta: rok i miesiąc. Pozdro
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Dalajlama wrote:ale chciałem wiedziec tez czy istnieją inne możliwości jego odzyskania
Oczywiście, że tak :) Jedziesz do ASO, przedstawiasz problem Panu fachowcowi, Pan poprosi o numer VIN pojazdu i numer z naklejki na radiu, bodajże trzy cyferki po literce S albo N. Czekasz chwilę i po wydaniu Panu fachowcowi ekwiwalentu pieniężnego w wysokości 50zł otrzymujesz od Pana kod do radia :)
Last edited by Goalkeper on 2009-02-11, 08:49, edited 1 time in total.
Wojtek
Forumowicz
Forumowicz

Post by Wojtek »

No to podsumowując mamy 4 opcje:
1) Posiadanie wpisanego w instrukcje do radio kodu. lub w innym dokumencie
2) Wymontowanie i znalezienie kodu "po kablu"
3) Rejestracja na stronie http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.php?f=8
4) Wizyta z "ekwiwalentem pieniężnym" :D w ASO

Dzięki :padam:
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Dostałem punka za pomoc :) Czyżby kod był na metce przyklejonej do przewodu :?:
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Coś mi się nie wydaje, że za tapicerkę bo jak klikam na te punkty pomógł to wyświetlają mi się zupełnie inne posty, które zostały pochwalone. Jeden właśnie za coś związanym z tym nieszczęsnym kodem a drugi za to, że nie wiedziałem o gnieździe zapalniczki, że działa w dwie strony w tym poście o kolektorze słonecznym do ładowania baterii.
Goalkeper

Post by Goalkeper »

Ano tak, faktycznie zapomniałem, że nie można dać punktu obojętnie gdzie :) i trzeba szukać tematu swojego autorstwa i tam dawać jeżeli dana osoba się w nim wypowiedziała :)
michalkrk
Forumowicz
Forumowicz

Post by michalkrk »

Jeśli ktoś ma problem z kodem do radia Philips, Alpine od Renault to służę pomocą - mam program, który generuje kody - co ważne prawidłowe :)
wincior
Forumowicz
Forumowicz

Post by wincior »

Squiby wrote:zarejestruj się na tym forum http://forum.eserviceinfo.com/viewforum.php?f=8 i podaj tam numer seryjny i model radia a za parę chwil powinieneś mieć wygenerowany kod.

pozdro
Czy żeby znaleźć numer seryjny radia ALPINE w safrane ph II 1996 trzeba je wyjmować? czy nie da się jakoś bez wyjmowania?:)
Last edited by wincior on 2011-04-25, 18:36, edited 1 time in total.
Post Reply