Zwróćcie uwagę kto to sprzedaje... ten ga...ń słynie z cen z kosmosu i do tego te koszta wysyłki Paczka pocztowa ekonomiczna za 49,99 zeta sam o nim już kiedyś pisałem... to tłumaczył ze daje takie ceny a one potem są do negocjacji... tylko spróbuj ją wynegocjować jak już klikniesz Kup Teraz a w aukcji było napisane wyraźnie ile płacisz od takich sprzedawców najlepiej 3 ch...e w bok ! Zobaczcie inne jego aukcje i polecam lekturę jego strony "O mnie"... DLA MNIE OSZUST I NACIĄGACZ lecz Alledrogo lubi takich
Faktycznie, jego zasady są absurdalne i przynajmniej w części nie zgodne z prawem.
Myślę że trzeba by zgłosić naruszenie zasad przez tego użytkownika i zrobić mu trochę smrodu dookoła d.py
Last edited by patrys4891 on 2012-10-11, 08:07, edited 1 time in total.
No koszty przesyłki to akurat sobie może podawać jakie chce.
Mi bardziej chodziło o zapis że nie przyjmuje zwrotów. Zgodnie z ustawą przy zakupach internetowych kupujący w ciągu 10 dni może zwrócić przedmiot bez żadnego tłumaczenia.
Teoretycznie tak. Jest tez przepis że takie coś to zakup na odległość, i w pewnych warunkach nie moze być zwrócony. Dziwne nie? Ale u nas nie ma rzeczy normalnych. Wszystko jest dziwne.
To tak samo jak byłem na tym szrocie w Pabianicach zobaczyć jaka to ta Safranka przyjechała.
I 'przy kasie' jak byk wisi żeby robić przemyślane zakupy bo zwrotów nie przyjmują. Ciekawe nie?
Last edited by maestropl on 2012-10-12, 20:52, edited 1 time in total.
zbaczamy z tematu, ale...
Jakieś 3 lata temu musiałem się dokładnie zapoznać z ustawą o rękojmi. Jest tam zapis że sprzedawca nie ma obowiązku przyjmować zwrotów, jeżeli zakup był robiony w siedzibie firmy (sklep, szrot itd.) Jak robimy zakupy przez internet, przez telefon, lub sprzedawca do nas przychodzi to mamy to 10 dni.
Chyba że coś się zmieniło, albo w innej ustawie jest jakiś zapis mówiący inaczej?
Prawo zwrotu mamy WYŁĄCZNIE przy zakupie przedmiotów nowych, jeśli nie wykazują śladów używania i odsyłamy w stanie jak dostaliśmy. Przechodziłem przez to. Jeśli kupujemy "używkę", to zależy jedynie od dobrej woli sprzedającego. A jak już jest zapis w ofercie że zwrotów nie przyjmuje, to możemy się zdać na łut szczęścia albo mieć nadzieję na uczciwość sprzedającego.
W przypadku tego użytkownika nie liczył bym na uczciwość i dobrą wolę.
Swoją drogą chyba muszę sobie odświeżyć swoją wiedzę. Myślałem że używek to też dotyczy.
Z tego co pamiętam to jak coś kupujemy od osoby prywatnej to te przepisy nie funkcjonują, ale myślałem że jak ktoś prowadzi działalność to używki też to obejmuje.