za co ostrzerzenie? Protestuję!

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

słonina

za co ostrzerzenie? Protestuję!

Post by słonina »

Znalazłem temat http://forum.safrane.pl/viewtopic.php?t=99 i chciałem się wpisać na mapę nie udało mi się ale w zamian za to dotrzymałem ostrzeżenie "za spamowanie i odgrzewanie kotletów" :D I nie zgadzam się z nim i nie przyjmuje ostrzeżenia! Po pierwsze, a gdybym odgrzał temat z przed 3 lat tylko np w dziale mechanika powiedzmy też z przed 3 lat to tez bym dostał warna? Po pierwsze Temat mapy jest nadal otwarty wiec myślałem, że da się zaznaczyć pozycję na mapie po dwa nikt nie napisał, że już nie można dopisać się do mapy.
Tak więc protestuję i domagam się usunięcia warna z mojego profilu w trybie natychmiastowym. Tym bardziej, że regulamin forum nie zabrania mi tzw "odgrzewania"
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Może dlatego że jesteś forumowiczem :szok:
słonina

Post by słonina »

co za różnica nie jest napisane czy to mapa dla klubowiczów, czy forumowiczów. Poza tym jak spojrzysz to zobaczysz, że forumowicze też są dodani do mapy. Zdania nie zmienię i domagam się usunięcia ostrzeżenia. Temat powinien być zablokowany jeżeli mapa jest już nie aktualna. Nie było żadnej informacji.
Chciałem dobrze a wyszło jak zawsze :D
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Spoko, ktoś się rozpędził po prostu :)

Zostanie Ci zdjęty, też uważam że nie słusznie dostałeś :ok:
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
słonina

Post by słonina »

dziękuję :)
p.s mapę sobie odpuszczę :D
kgb5

Post by kgb5 »

słonina wrote:I nie zgadzam się z nim i nie przyjmuje ostrzeżenia!
Nie musisz przyjmować ostrzeżenia i możesz się z nim nie zgadzać, natomiast ja jak najbardziej podtrzymuję swoją decyzję o przyznaniu Ci ostrzeżenia.
Jakbyś zauważył, to autor tematu w którym umieściłeś post brzmiący "nie umim :(" został już usunięty z forum, a ostatni post jest z lipca 2009 roku. Czasem warto przyglądnąć się gdzie i co się pisze, a nie sypać postami na lewo i prawo.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Kgb, ale absurdalne co piszesz!
Jaki ma wpływ fakt że użytkownik został usunięty na działanie forum??? Temat został, jest otwarty, więc można w nim pisać.
Przytocz proszę konkretny punkt regulaminu, który Słonina złamał.
Jak ja tam zaraz coś napiszę to też warna dostanę?
słonina

Post by słonina »

kgb5, tak więc proszę mi warna usunąć nie mam zamiaru czekać 10 dni. Nie ważne, że użytkownik który wstawił posta został usunięty. Jak patrys4891 pisze, nie złamałem żadnego punktu regulaminu. Mało tego, zwracam uwagę na datowanie postów w tym wypadku jednak uznałem, że temat pozostał otwarty żeby zachęcić do zaznaczania swoich pozycji nowych użytkowników, takich jak ja. Czy według Ciebie błędem z mojej strony jest to, że nie posiadałem safranki w 2009r? I nie zaznaczyłem się w tym czasie na mapie? Nie wydaje mi się. Tematy otwarte to tematy otwarte i każdy w każdej chwili może coś dodać, jak nie chcesz odgrzewanych kotletów to usuń wszystko sprzed trzech lat. A jeśli opcja dodawania do mapy została usunięta należało przynajmniej dodać taką informację na końcu postu, bo czytam interesujące mnie tematy od a do z!
I nie upieraj się jak baba tylko usuń warna i będzie po sprawie.
Dzięki.
henry71

Post by henry71 »

nie przejmuj się na tym forum to standard nie wytłumaczyć np na pw ,udupi ć ,w tym wypadku ktoś powinien się je bn ąć w łeb
kgb5

Post by kgb5 »

patrys4891, znasz jakieś forum na którym tematy bez odpowiedzi w przeciągu powiedzmy 6 miesięcy są zamykane? Zachowajmy trochę rozwagi i nie wymyślajmy nowych sposobów na porządek, które w rzeczywistości wprowadzą jeszcze większy burdel. Żeby było jasne - jak najbardziej jestem za tym, żeby kontynuować dyskusję w jednym temacie, a nie tworzyć kilka odrębnych, ale jeżeli będziemy pisać z sensem, a nie spamować w starych kotletach.
słonina wrote:jeśli opcja dodawania do mapy została usunięta należało przynajmniej dodać taką informację na końcu postu
Ale kto miał to zrobić? Ja? Jeżeli dołączyłem do forum w drugiej połowie 2010 roku, czy autor tematu, który został usunięty z forum?

Może wyjaśnij jaki był cel umieszczenia przez Ciebie postu o treści "nie umim", bo od tego się zaczęło? Nie byłoby lepiej napisać np. "czy ktoś potrafi wyjaśnić mi jak dodać się do mapy, bo nie wiem jak to zrobić".
henry71 wrote:ktoś powinien się je bn ąć w łeb
Możesz dać przykład młodszym (m.in. mi) i zacząć od siebie.
henry71

Post by henry71 »

kgb5 wrote:patrys4891, znasz jakieś forum na którym tematy bez odpowiedzi w przeciągu powiedzmy 6 miesięcy są zamykane? Zachowajmy trochę rozwagi i nie wymyślajmy nowych sposobów na porządek, które w rzeczywistości wprowadzą jeszcze większy burdel. Żeby było jasne - jak najbardziej jestem za tym, żeby kontynuować dyskusję w jednym temacie, a nie tworzyć kilka odrębnych, ale jeżeli będziemy pisać z sensem, a nie spamować w starych kotletach.
słonina wrote:jeśli opcja dodawania do mapy została usunięta należało przynajmniej dodać taką informację na końcu postu
Ale kto miał to zrobić? Ja? Jeżeli dołączyłem do forum w drugiej połowie 2010 roku, czy autor tematu, który został usunięty z forum?

Może wyjaśnij jaki był cel umieszczenia przez Ciebie postu o treści "nie umim", bo od tego się zaczęło? Nie byłoby lepiej napisać np. "czy ktoś potrafi wyjaśnić mi jak dodać się do mapy, bo nie wiem jak to zrobić".
henry71 wrote:ktoś powinien się je bn ąć w łeb
Możesz dać przykład młodszym (m.in. mi) i zacząć od siebie.
Jesteś chory
kgb5

Post by kgb5 »

Masz rację - mam przewlekle problemy z kręgosłupem :)
henry71

Post by henry71 »

kgb5 wrote:Masz rację - mam przewlekle problemy z kręgosłupem :)
i nie tylko
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

kgb5 wrote:Ale kto miał to zrobić? Ja? Jeżeli dołączyłem do forum w drugiej połowie 2010 roku, czy autor tematu, który został usunięty z forum?
Administratorzy/moderatorzy, którzy wtedy panowali.
Jak autor tematu,który został usunięty z forum miał poinformować całą resztę że to nieaktualne czy że nie działa????????? POMYŚL
kgb5 wrote:Może wyjaśnij jaki był cel umieszczenia przez Ciebie postu o treści "nie umim", bo od tego się zaczęło?
Słonina ma taki styl i już. Zamiast pisać wypracowanie, napisał krótko że ma problem.

A obecni admini/moderatorzy dostrzegając zaistniałą sytuację, powinni zaprawić błąd żeby działało, albo poinformować że to że ten temat jest otwarty jest niedopatrzeniem, które właśnie zostało naprawione.
No przynajmniej ja bym tak zrobił.
kgb5

Post by kgb5 »

Heniu, daruj sobie te uprzejmości - jakoś niezbyt mnie bawią takie odzywki z poziomu 3 klasy podstawówki.
kgb5

Post by kgb5 »

patrys4891, problem w tym, że ja nawet nie wiedziałem, że istnieje taka opcja jak dodawanie swojej lokalizacji na mapę. A informowanie, że dany temat powinien być zamknięty, lub zamykanie tematów jest dla mnie abstrakcją.
henry71

Post by henry71 »

kgb5 wrote:Heniu, daruj sobie te uprzejmości - jakoś niezbyt mnie bawią takie odzywki z poziomu 3 klasy podstawówki.
jak nie ma argumentów to najlepszy jest brak argumentów :rotfl:
kgb5

Post by kgb5 »

Za to Twoje argumenty biją wszystkich pozostałych na głowę...
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

kgb5 wrote:patrys4891, problem w tym, że ja nawet nie wiedziałem, że istnieje taka opcja jak dodawanie swojej lokalizacji na mapę. A informowanie, że dany temat powinien być zamknięty, lub zamykanie tematów jest dla mnie abstrakcją.
OK, nie ma problemu. W czym problem???
Trudno wiedzieć wszystko o wszystkim na forum i to pamiętać. Tylko jak nie wiesz to się dowiedz od innych a nie WARN i gitara.
Ja jako przeciętny użytkownik forum nie będący klubowiczem i w ogóle pleps, proponuję złamanie punktu nr 15 regulaminu oraz przedyskutowanie z władzami forum co dalej z tym tematem mapy.

Bo jak by to działało to fajna opcja, może warto reanimować. A jak nikt nie wie jak, nie chce czy coś to zamknąć.
Last edited by patrys4891 on 2012-12-15, 19:55, edited 2 times in total.
henry71

Post by henry71 »

kgb5 wrote:Za to Twoje argumenty biją wszystkich pozostałych na głowę...
nadgorliwość gorsza od faszyzmu :cwaniak:
Locked