Tuleja ramy zawieszenia przedniego (sanek)

Wszystko co dotyczy nadwozia.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Tuleja ramy zawieszenia przedniego (sanek)

Post by SURU »

Jak wymienić te tulejki ?

Przymierzam się do wymiany tych oto tulejek .
Attachments
DSC_0025.jpg
Last edited by SURU on 2013-05-11, 17:16, edited 1 time in total.
You Brought Two Too Many .
szymon503

Post by szymon503 »

Trzeba zrzucać całe sanki ... Trochę roboty jest, ale po co chcesz to zmieniać, nie słyszałem żeby w Safranie się to psuło, tak samo jak tylne zawieszenie, które po prostu jest wieczne. Oglądałem Safrany z przebiegiem 400 tys. i więcej i wszystko było sztywne. Jak sprawdziłeś że u Ciebie to jest uszkodzone ?
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Profilaktycznie chciałem zmienić . Nic nie stuka nie ma luzów . Tak się bawię i zawsze coś tam wymienię ale jak tyle z tym roboty to zostawiam . Dzięki za info .
szymon503

Post by szymon503 »

Profilaktycznie nie ma co ruszać pamiętaj :) To co fabryka zrobiła jest najlepsze, jeżeli chodzi o materiał jak i robotę :)
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

No ciekawe jak po tylu latach taka śruba się urwie - to można sobie roboty narobić dopiero :D
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
szymon503

Post by szymon503 »

Dobrze Darek mówisz, wtedy to dopiero jazda by była :D
matth
Forumowicz
Forumowicz

Post by matth »

Tia.. ostatnio kumpel został w pracy po robicie zmienić tuleje wahaczy przednich w jego żony polówce na kanale, śruba przedniej tulei ukręciła się i obracała w swojej nakrętce, która jest wewnątrz profilu sanek. I tak z roboty na dwie godzinki zrobił się maraton od 16 do 22 (żeby usunąć śrubę.. ) i dokończenie roboty następnego dnia jak udało mu się kupić narzynkę do gwintownika o odpowiednim skoku i nakrętkę do wspawania w sanki. Do tego jeszcze wycięcie i późniejsze zaspawanie okienka w sankach było konieczne żeby usunąć starą i przyspawać nową nakrętkę w środku. Maasaaakraaa.
Last edited by matth on 2013-05-11, 16:06, edited 2 times in total.
<Pozdrawiam>
słonina

Post by słonina »

matth wrote:Tia.. ostatnio kumpel został w pracy po robicie zmienić tuleje wahaczy przednich w jego żony polówce na kanale, śruba przedniej tulei ukręciła się i obracała w swojej nakrętce, która jest wewnątrz profilu sanek. I tak z roboty na dwie godzinki zrobił się maraton od 16 do 22 (żeby usunąć śrubę.. ) i dokończenie roboty następnego dnia jak udało mu się kupić narzynkę do gwintownika o odpowiednim skoku i nakrętkę do wspawania w sanki. Do tego jeszcze wycięcie i późniejsze zaspawanie okienka w sankach było konieczne żeby usunąć starą i przyspawać nową nakrętkę w środku. Maasaaakraaa.
Narzynkę do gwintownika? Nie rozumim :D
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Raczej narzynkę do gwintu !
matth
Forumowicz
Forumowicz

Post by matth »

Oj się czepili, sorry :P miało być do gwintowania nie gwintownika :)
<Pozdrawiam>
Post Reply