ASO Renault Śląsk Gdzie najlepiej?

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
Jordan

ASO Renault Śląsk Gdzie najlepiej?

Post by Jordan »

Witam

Muszę w pewnej sprawie zawitać do ASO Renault. Który serwis na śląsku moglibyście polecić?

Chodzi mi o kompetencje, fachowość i uczciwość. Wiem, że to rzadkość w ASO, ale może coś się zmieniło odkąd ostatnio byłem ;)

Pozdrawiam
Rufus
Forumowicz
Forumowicz

Post by Rufus »

Może Wieczorek w Tarnowskich Górach?
Sam właściciel był na naszym zlocie - być może taka znajomość coś pomoże pod względem fachowości wykonania usługi?
troja26

Post by troja26 »

Pietrzak Świętochłowicach kiedyś była dobra ekipa.
Jordan

Post by Jordan »

troja26 wrote:Pietrzak Świętochłowicach kiedyś była dobra ekipa.
Była to znaczy, że już nie jest czy już dawno nie byłeś sprawdzić? :)
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Jordan, czy to tajemnica co potrzebujesz z ASO ? :)
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Jordan

Post by Jordan »

Daroot wrote:Jordan, czy to tajemnica co potrzebujesz z ASO ? :)
W zasadzie nie...w końcu jestem wśród swoich :) Narazie nie chciałem o tym pisać, ale skoro pytasz ;)
W zeszłym tygodniu przywiozłem ze Szwajcarii Vel Satisa w celu dalszej odsprzedaży. Jest tylko taki jeden problem, że z dnia na dzień mam coraz większy dylemat czy go sprzedawać :hyhy:
Auto miało wyładowany aku więc po uruchomieniu nie działa radio. Mam kod zapisany w dokumentach, ale on nie działa. W serwisie jeszcze w Szwajcarii na podstawie zdjęć naklejek z radia podali mi inny kod. Niestety on również nie działa i tutaj w Polsce fachowiec od kodów również podał mi ten sam kod który nie działa. Podejrzewam, że coś było grzebane, może radio wymienione więc postanowiłem wybrać się do ASO aby to przebadali. Przy okazji na spokojnie porównałbym książkę serwisową bo z rozmowy telefonicznej z ASO Cieszyn na razie wszystko się pokrywa.
Dlatego szukam jakiegoś normalnego uczciwego serwisu. Poniżej jeden z powodów dlaczego.

Taka ciekawostka, próbowałem dowiedzieć się po VIN jaka jest data produkcji:
- Renault Infolinia - koszt 180zł
- ASO Rybnik - koszt 50zł
- ASO Cieszyn - koszt rozmowy telefonicznej
i co ciekawe, w polskiej bazie mają inną datę niż ja w dokumentach ( o 3 dni późniejszą) tylko, że ja mam datę pierwszej rejestracji a oni co? Datę pierwszego tankowania?
Last edited by Jordan on 2013-06-17, 22:29, edited 1 time in total.
patrys4891
Forumowicz
Forumowicz

Post by patrys4891 »

Proponuję się odezwać do Vona z PIKURa
http://www.klubrenault.pl/forum/viewtop ... f=7&t=7736
Last edited by patrys4891 on 2013-06-18, 08:31, edited 2 times in total.
Jordan

Post by Jordan »

patrys4891 wrote:Proponuję się odezwać do Vona z PIKURa
http://www.klubrenault.pl/forum/viewtop ... f=7&t=7736
Dzięki, ale już dawno się do niego odezwałem. Podał mi ten sam kod co szwajcarski serwis...niestety nie działający :( Ale na plus jego szybka reakcja na mój email.
Last edited by Jordan on 2013-06-18, 14:36, edited 1 time in total.
Jordan

Post by Jordan »

Witam ponownie!

We wtorek będąc służbowo w Chorzowie podjechałem do ASO Pietrzak w Świętochłowicach. Muszę przyznać, że obsługa bardzo ok, od razu Pan w białej koszuli zabrał się za wyciąganie radia. Oczywiście na wstępie nie chcieli mnie słuchać i podali mi dwa kody, które już miałem. Po krótkiej rozmowie zasugerowałem sprawdzenie amplitunera pod siedzeniem. Niestety tego dnia serwer Renault sie wysypał i nie dało się nic zrobić. Pan obiecał, że sprawą się zajmie i w piątek rano zadzwonił żebym podjechał bo udało mu się uzyskać trzeci kod z amplitunera.
Radio udało się rozkodować, sprzęt gra całkiem nieźle. Tylko nie łapie fal radiowych więc przypuszczam, że gdzieś antena została odłączona. Już nie umawiałem się na serwis bo spróbuję sam do tego dojść.

Jeszcze tylko trochę formalności urzędowych i auto będzie na sprzedaż...no chyba, że zostanie w rodzinie bo to teraz wielki dylemat :kwasny:

Pozdrawiam
silossi

Post by silossi »

Super, że są jeszcze takie ASO, gdzie można uzyskać fachową pomoc - ciekawi mnie tylko, jaką ceną zawołali za ten kod i rozkodowanie?

A tak z innej beczki. . .co to za Vel Satis'a dorwałeś (rocznik, silnik)? Pochwal się, skoro myślisz o sprzedaży. . . :)
troja26

Post by troja26 »

Znaczy się Świętochłowice się nie wysypały ;)
Jordan

Post by Jordan »

troja26 wrote:Znaczy się Świętochłowice się nie wysypały ;)
Na razie nie :) W przeciwieństwie do Auto Zięba jestem do nich pozytywnie nastawiony.
silossi wrote:Super, że są jeszcze takie ASO, gdzie można uzyskać fachową pomoc - ciekawi mnie tylko, jaką ceną zawołali za ten kod i rozkodowanie?

A tak z innej beczki. . .co to za Vel Satis'a dorwałeś (rocznik, silnik)? Pochwal się, skoro myślisz o sprzedaży. . . :)
Za fatygę i rozkodowanie radia zawołali 60zł więc wydaje mi się, że strasznie nie jest.

Co do samego Vel Satisa to na razie się nie chwalę bo nie mam zdjęć i jeszcze jestem na etapie załatwiania papierologii. Może w tym tygodniu uda mi się zakończyć i mieć polskie tablice bo jeszcze jeżdżę na Szwajcarskich.
Z suchych faktów jest to rocznik 2005, jeden z ostatnich modeli sprzed faceliftingu. Silnik znany z Nissana czyli 3,5 V6 około 240KM. Wyposażenie Initiale Paris więc chyba wszystko co mogło być ( nie znam dokładnie pełnego wyposażenia Vel Satisów ). Środek ciemny, ale skóra jasna - ciekawe połączenie. Kolor auta niby beżowy metalik, ale w rzeczywistości wpada w lekką zieleń/oliwkę. Jeden właściciel i serwisowany do końca, aktualny przebieg 174 000km
Jak zrobię mu sesję to założę odrębny temat.

Pozdrawiam
Post Reply