Proszę o opinie

Tematyka dowolna

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
thomas102

Proszę o opinie

Post by thomas102 »

Witam serdecznie , jestem tu nowy i zafascynowany :) wiadomo ... safrane...
Samochód nieco egzotyczny, na naszych drogach - dlatego mam wiele obaw .
Jedynym egzemplarzem jaki mógłbym kupić w mojej okolicy jest safranka z 98 r z 2 - litrowym silnikiem i instalacją LPG montowaną w Holandii .
Czy ten silnik mając prawie 300 000 przebiegu " pożyje " jeszcze trochę , od jakiego samochodu jest ów napęd ( volvo V40? ) , wiadomo coś o typowych usterkach , na co zwrócić uwagę przy zakupie ?
Będę wdzięczny za każdą opinie .

pozdrawiam
Karol1029
Forumowicz
Forumowicz

Post by Karol1029 »

Wszystko o tym jest na forum wystarczy troszkę poszukać :)
thomas102

Post by thomas102 »

Witam, czytałem wszystko co się da, nurtujące mnie pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi dotyczy przebiegu na instalacji LPG. Zakładam że ten silnik całe swoje życie pracował na gazie i obawiam się że 300000 to już koniec....
wiktor
Forumowicz
Forumowicz

Post by wiktor »

Mam dokladnie takie auto . 2.0 z holenderskim gazem :) przebieg 350 tys ( książka) i raczej nie chcę mu się kończyć żywota:)
wiktor
Forumowicz
Forumowicz

Post by wiktor »

thomas102

Post by thomas102 »

Tak :zdziwko: k masz jakieś informacje w tym temacie?
thomas102

Post by thomas102 »

Sorki za literówki , ale piszę z telefonu w pracy :wstyd:
wiktor
Forumowicz
Forumowicz

Post by wiktor »

niestety nie posiadam informacji o tym samochodzie . po prostu widziałem ją na allegro.
thomas102

Post by thomas102 »

Ok, jakie jest zużycie paliwo/gaz ? Chętnie bym usłyszał opinie użytkownika , a nie osoby sprzedającej .

pozdrawiam
wiktor
Forumowicz
Forumowicz

Post by wiktor »

benzyny w sumie nie wiem ile pali :) gazu 9l trasa , max 12-13l miasto. Jeśli nie zależy Ci na zawrotnych prędkościach, ( chociaż 150 na autostradzie to nie problem),a raczej przyśpieszeniu to szczerze polecam ten samochód.
Last edited by wiktor on 2013-09-11, 07:24, edited 1 time in total.
thomas102

Post by thomas102 »

Sorki za zawracanie głowy, ale to już ostatnie pytanie. Jak zachowuje się LPG e zimie. Mam 5 km do pracy i obawiam się że zjedzą mnie koszy benyny, bo na gaz nie zdąży się przełączyć.
Roadrunner

Post by Roadrunner »

W zimie na 5 km to hmm instalacji cięzko będzie, przełączenie na gaz można wymuśić ale silnik się nawet nie zagrzeje dobrze.

Jak chcesz kupić tą konkretną to lepiej się skoncentruj na tym peknięciu szyby. gdzie ono jest, co to za pęknięcie, czy odpręzone i sklejone? Czy idzie dalej czy nie, i tego typu sprawy. Bo taka szyba nowka to dużo kasy a używek grzanych jest mało. Z pękniętą szybą auto nie przejdzie przeglądu.
wiktor
Forumowicz
Forumowicz

Post by wiktor »

U mnie gaz przełącza się po przekroczeniu 2500 obr. niezależnie jaka jest temperatura i nic się nie dzieje . zawsze chodzi płynnie.
thomas102

Post by thomas102 »

Witam , dzięki wszystkim za odpowiedzi . Temat do głębokich przemyśleń :szok: , sam nie wiem .
pozdrawiam
Post Reply