Pilne!!!
Nie zamyka się klapka wlewu paliwa, zamek sprawny. Od zamka idzie pręt, który jak mniemam powinien wysuwac się gdy zamek zostanie zamknięty. Ale u mnie on ani drgnie, nawet siłowo próbowałem go wyjąc i nic. Jak to naprawic, ten pręt powinien się ruszac?
Sprawa jest pilna, pracuje w szkole i nie wiem, czy gnojki nie wpadną na pomysł wsypania albo wlania czegoś do baku. Na 99% nigdy to u mnie nie działało.
Proszę o pomoc.
Klapka wlewu paliwa- zamykanie
Od strony bagażnika odsuń wykładzinę - przyjrzyj się dokładnie.
Pręt musi być zardzewiały/zaśniedziały że się nie rusza. Normalnie powinien bardzo lekko chodzić. Za prętem jest siłownik który go wysuwa/wsuwa.
Pręt musi być zardzewiały/zaśniedziały że się nie rusza. Normalnie powinien bardzo lekko chodzić. Za prętem jest siłownik który go wysuwa/wsuwa.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
Siłowo
Może pryśnij wd40, chwile odczekaj i próbuj. PIerwszy raz słyszę żeby to się aż tak zakorodowało w tym miejscu, zwłaszcza że pręt jest metalowy (chyba aluminium) i chodzi w obudowie plastikowej.

Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości