Poziom oleju silnikowego .

Wszystko co wiąże się z kosztami i utrzymaniem pojazdu.

Moderators: SURU, Moderator

Post Reply
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Poziom oleju silnikowego .

Post by SURU »

Do PH2 2.2dt w instrukcji napisano ponad 7 L . Wlane 6 i na bagnecie pełno . Ile lejecie ? Dodam ,że na zegarze pokazuje niepełno brakuje 6-ciu kresek do full !
You Brought Two Too Many .
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

To może zależeć od konkretnego filtra oleju - zależy jaka duża puszka.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

Ten większy .
Last edited by SURU on 2015-06-16, 21:02, edited 2 times in total.
słonina

Post by słonina »

Pytanie dotyczące poziomu oleju. Które wskazanie jest bardziej wiarygodne, te z bagnetu czy z czujnika poziomu? U mnie jest tak, że na czujniku pokazuje full a na bagnecie ledwo połowa, tak mi to wygląda bo jednoznacznie nie da się odczytać poziomu gdyż jakoś olej ciągnie się po bagnecie i za bardzo dokładnie nie widać lini poziomu
SURU
Forumowicz
Forumowicz

Post by SURU »

U mnie jak na bagnecie jest 3/4 to na desce 2 kreski brakuje do max .
Daroot
Forumowicz
Forumowicz

Post by Daroot »

Bagnet zawsze będzie najbardziej wiarygodnym urządzeniem pokazującym stan oleju.
Bywa że nie jestem szczery. Czasem zwyczajnie kłamię. Jestem próżny, pazerny, dbam tylko o swoje cztery litery. Bywam małostkowy, cyniczny i bezduszny - osądzam bez litości, bez serca i miłości
krzanu
Forumowicz
Forumowicz

Post by krzanu »

Pytanie na który wskaźnik patrzycie.. oczywiście na ten podświetlony (zewnętrzny należy patrzeć). Stan min. dla tego wskaźnika to początek żółtego obszaru, a maksymalny to koniec.. oczywiście przerywanego obszaru !!!Czerwone kreseczki to stan za niski... ciągły obszar żółty za wysoki. U mnie bagnet pokrywa się ze wskaźnikiem 1:1.
Z instrukcją wchodzi 7,7 ale ma to odniesienie do pierwszy raz zalewanego silnika, przy wymianie nigdy tyle nie wejdzie, ponad 6 wchodzi.. ale już 6.5 to zdaje się za dużo.
Post Reply