Poziom oleju silnikowego .
Poziom oleju silnikowego .
Do PH2 2.2dt w instrukcji napisano ponad 7 L . Wlane 6 i na bagnecie pełno . Ile lejecie ? Dodam ,że na zegarze pokazuje niepełno brakuje 6-ciu kresek do full !
You Brought Two Too Many .
Pytanie dotyczące poziomu oleju. Które wskazanie jest bardziej wiarygodne, te z bagnetu czy z czujnika poziomu? U mnie jest tak, że na czujniku pokazuje full a na bagnecie ledwo połowa, tak mi to wygląda bo jednoznacznie nie da się odczytać poziomu gdyż jakoś olej ciągnie się po bagnecie i za bardzo dokładnie nie widać lini poziomu
Pytanie na który wskaźnik patrzycie.. oczywiście na ten podświetlony (zewnętrzny należy patrzeć). Stan min. dla tego wskaźnika to początek żółtego obszaru, a maksymalny to koniec.. oczywiście przerywanego obszaru !!!Czerwone kreseczki to stan za niski... ciągły obszar żółty za wysoki. U mnie bagnet pokrywa się ze wskaźnikiem 1:1.
Z instrukcją wchodzi 7,7 ale ma to odniesienie do pierwszy raz zalewanego silnika, przy wymianie nigdy tyle nie wejdzie, ponad 6 wchodzi.. ale już 6.5 to zdaje się za dużo.
Z instrukcją wchodzi 7,7 ale ma to odniesienie do pierwszy raz zalewanego silnika, przy wymianie nigdy tyle nie wejdzie, ponad 6 wchodzi.. ale już 6.5 to zdaje się za dużo.