Łozysko sprzegła klimatyzacji
Łozysko sprzegła klimatyzacji
Czy ktoś zgłębiał temat wymiany tego łozyska? Jak się do niego dostać? Czy da się to zrobić bez rozszczelniania układu?
robiłem to mnóstwo razy ale niestety ciężko to zrobić bez wyjęcia kompresora raczej bym nie podejmował się ,chyba że dużo miejsca od strony koła kompresora ,przy tej operacji jeśli na aucie nic sie nie rozszczelnia ale z reguły okazuje się że po zdjeciu łożyska przydało by sie wymienić uszczelniacz pod nim .
- patrys4891
- Forumowicz
A co to za problem rozszczelnić? Ja rozbierałem, wymieniałem chłodnice. Jedyna zasada to wymienić uszczelki na nowe. Koszt chyba 1,50zł za sztukę bez problemu osiągalne w sklepie specjalizującym się w pneumatycze, wcale nie trzeba atakować ASO.
Aaaaaa no i jeszcze trzeba pilnować żeby zaślepić szczelnie układ po jego rozkręceniu, żeby osuszacz nie zassał wilgoci z powietrza.
Aaaaaa no i jeszcze trzeba pilnować żeby zaślepić szczelnie układ po jego rozkręceniu, żeby osuszacz nie zassał wilgoci z powietrza.
- patrys4891
- Forumowicz
Wymieniłem ostatnio łożysko w sprężarce bo strasznie huczało. Po wymianie cisza, ale... koło pasowe sprężarki nie chodzi teraz prosto jak należy tylko bije. Mechanik chciał od razu wymienić sprzęgło z kołem pasowym ale nie mógł znaleźć pasującej części do mojej sprężarki. Czy macie pomysł dlaczego koło nierówno chodzi? Wymiana była przy użyciu ściągaczy i prasy więc raczej nic nie pokrzywili przy robocie. Czy wymiana sprzęgła powinna teraz pomóc (tylko gdzie to kupić)?
- patrys4891
- Forumowicz
Też mi huczało i szurało, ale klima działała.
Oddałem do euroklimy i mam nówki łożyska, wszystko sprawdzone, zregenerowane, gwarancja itd za 350zł.
Wszystko z dnia na dzień.
Oddałem do euroklimy i mam nówki łożyska, wszystko sprawdzone, zregenerowane, gwarancja itd za 350zł.
Wszystko z dnia na dzień.
Last edited by patrys4891 on 2017-12-27, 13:47, edited 1 time in total.